Anne sütünün rengi

Anne sütünün rengi annenin yediği yiyeceklere bağlı olarak değişebilir.

0
Anne sütünün rengi annenin yediği yiyeceklere bağlı olarak değişebilir anne sütünün rengi açık beyaz olması anne sütünün rengi neden yeşil olur anne sütünün rengi turuncu anne sütünün renginin sarı olması anne sütünün rengi su gibi gelmesi anne sütünün rengi yeşil anne sütünün rengi değişirse anne sütünün rengi mavi anne sütünün rengi açık renkte olması anne sütünün rengi koyu sarı anne sütünün rengi sarı anne sütünün rengi beyaz olması anne sütünün rengi değişir mi anne sütü bebeğin göz rengini değiştirir mi anne sütü rengi gri anne sütü rengi su gibi anne sütü hangi renk anne sütünün ilk rengi anne sütünün rengi kahverengi anne sütü kaka rengi anne sütü mavi renk anne sütünün rengi nasıl olur anne sütü rengi neden su gibi olur anne sütü rengi neden sarı olur anne sütün rengi neden pembe olur anne sütü ne renk olur anne sütünün rengi kıvamı nasıl olmalı anne sütünün rengi nasıl olmalı anne sütünün rengi pembe olması anne sutunun sari renk olmasi ilk anne sütü sarı renk anne sütünün rengi nasıl olmalı anne sütünün rengi nasıl olur anne sütünün rengi ne zaman değişir anne sütünün rengi neden değişir anne sütünün rengi neden yeşil olur anne sütünün rengi neye göre değişir anne sütünün rengi su gibi gelmesi anne sütü rengi su gibi anne sütünün rengi neye göre değişir anne sütünün rengi değişir mi anne sütünün rengi nasıl olur anne sütü ne renk olur anne sütünün rengi neden yeşil olur anne sütü rengi neden sarı olur anne sütün rengi neden pembe olur

Anne sütünün rengi sizi korkutmasın!

Anne sütünün rengini ilk emzirmeden itibaren renk renk ele aldığım yazıma ve anne sütünün rengi ile ilgili örnek görsellere göz atın.

Kolostrum  Anne sütünün rengi annenin yediği yiyeceklere bağlı olarak değişebilir.
Kolostrum | Altın renginde ve altın kıymetindeki anne sütü

Yeni doğum yapan bir annenin sütü koyu sarı renkte ve yoğun kıvamda iken ilerleyen dönemlerde renk beyazlaşmaya ve sulanmaya başlar. Sarı anne sütünün nedeni, yenidoğan bir bebeğin bağışıklığını güçlendirerek, metabolik faliyetlerini geliştirmek ve yürütmek için öncelikli olarak protein, aminoasit ve enzimlere ihtiyaç duymasıdır. Yenidoğan bebeğinizin ihtiyaç duyduğu yüksek aminoasit ve protein sütün kıvamını koyulaştırdığı için sütün rengi sarılaşır. Yeni doğan bebeğiniz bu koyu sarı renkli süte (kolostrum) ilk 3_5 gün ihtiyaç duyar.

İlk 3-5 gün boyunca yeterince aminoasit, bağışıklık unsuru ve protein alan yenidoğanın metabolizması artık yavaş yavaş daha az proteine ve daha çok şekere ihtiyaç duyar. Bu yeni ihtiyaçlara uygun olarak sütün içindeki protein ve aminoasit miktarı düşer, su ve şeker oranı artar. Böylece 5. günden itibaren sütünüzün rengide beyaza dönmeye başlar. Yani ilk günlerde sütünüzün rengi koyu sarı, altın gibi iken miktarı az olabilir fakat oldukça besleyici ve içerik olarak çok zengindir. Bu nedenle azıcık miktarı bile bebeğini doyurmaya yetecektir.

Bebeğiniz ilk günlerde her emzirmede sadece bir çay kaşığı süt içer ve bu onu doyurur çünkü oldukça küçücük bir kiraz boyutunda bir midesi vardır. Sütünüz emzirdikçe artarak gelmeye devam edecektir. Bazen kolostrum 1-2 hafta devam edebilir. Sütünüzde yeterince su olduğu için bebeğinize su vermenize gerek yok. Günlük çıkardığı bez miktarı ve haftalık aldığı kilo bize onun doyup doymadığı ile ilgili bilgi verecektir.

[Makale Önerisi: Bebeğimin doyduğunu nasıl anlarım? ]

mumsy natural en iyi pişik kremi

Anne sütünün rengi değişir mi?

Süt sağma cihazlarının icadı ve yaygınlaşması ile birlikte anneler sağdıkları sütlerinde farklı renkleri gözlemliyor. Bebeğimiz olana kadar sütü inek sütü gibi beyaz kabul ettiğimiz için ilk sütün rengi özellikle büyüklerimizi şaşırtıyor. 

Anne sütünün rengi annenin yakın zamanda yediği renkli yiyeceklere, aldığı ilaçlara, emzirirken kanayan meme ucuna, bebeğin ve annenin yaşadığı hastalığa bağlı olarak renk değiştirir. Vücudumuz müthiş bir uyum içinde çalışır; bebeğiniz hastayken bebeğinizi emzirdiğinizde annenin vücudu bebeğin hastalığına karşı antikorlar üretip anne sütü yoluyla mikroplar ve bakteriler ile savaşmaya başlar. 

Anne sütünün rengi annenin yediği yiyeceklere bağlı olarak değişebilir.

Anne sütünün rengi neden değişir?

Sütün içeriği bebeğin ihtiyaçları ve sağlık durumuna göre değiştiği gibi rengi de sizin yediğiniz, içtiğiniz gıdalarla da değişir. Özellikle boyalı gıdalar tüketiyorsanız sütünüzün rengi tükettiğiniz besinin rengini alabilir. Bu sütün bozuk olduğunu veya bir sorun yaratacağını göstermez. Normaldir. Eğer tükettiğiniz gıdalara dikkat ederseniz eski rengine dönecektir. Mesela pancar tükettiğimizde nasıl idrar rengimiz değişiyorsa bu da öyle bir durum.

Anne sütünün rengi annenin yediği yiyeceklere bağlı olarak değişebilir.

Yine aşağıdaki fotoğrafta yeşil süt göreceksiniz bu süt bebeğe yapılan aşıdan iki gün sonra sağılan bir sütün fotoğrafı. Daily Mirror gazetesinde denk geldiğim haberde, İngiltere’de yaşayan anne 1 yaşındaki bebeğinin aşılanması sonrası sütünü sağınca biberonda gördüğü renkle hayli şaşırmış. Doktoruna sütün rengi ile ilgili danışmış. Doktoru sütün rengindeki bu değişikliği şöyle açıklamış: aşılanma sonrası bebeğini emzirdikten sonra tükürük yoluyla annenin vücuduna geçen aşıda bulunan zayıflatılmış virüs geçer. Zayıf virüsle karşılaşan vücudu anne sütünün içeriğinde antikor düzeyini arttırarak virüse cevap olarak sütün içeriğini geliştirir. Anne vücudu ne kadar harika değil mi? Bebeğinin tükürüğü senin vücuduna geçer geçmez beynin mikrobu tespit ediyor ve bebeği korumak için sütün içeriğini mikroplarla savaşmak üzere değiştiriyor. Bu arada yukarıyı dikkatli okuduysanız, aşı karşıtlarına bu vakadan argüman çıkmaz… Ya da yakın zamanda ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler çok tükettiyseniz de anne sütünün rengi bu şekilde yeşil olabiliyor. Bu da gayet normal.

Anne sütünün rengi annenin yediği yiyeceklere bağlı olarak değişebilir.

Size kim ne derse desin anneler, bebeğinizin sağlığı ve geleceğinin anahtarı sizde. Emzirin, kimseyi umursamayın… Bana en çok sorulardan biri de göğüs ucu yaraları yüzünden kan içeren sütü bebeğinize verip veremeyeceğiniz oluyor. Sütünüzün rengi göğüs ucu yaralarınız sebebiyle açık pembe, kırmızı ise öncelikle bu sağdığınız sütü bebeğinize verebilirsiniz. Fakat bu sütü dondurup saklayamazsınız. Sağdığınız sütte kan varsa hemen tazeyken bebeğinize vermekte sakınca yok. Sadece bekletmeniz uygun değil. Bir de bu kadar eziyetli bir süreçte, göğüs ucu çatlaklarından kurtulmak, keyifle emzirmek için lütfen bir an önce meme ucu çatlakları, göğüs ucu yaralarının tedavisini anlattığım yazıma göz atın.

 

Anne sütünün rengi ile ilgili Sık Sorulan Sorular:


Anne sütünün rengi neden sarı olur?

Yeni doğum yapan bir annenin sütü koyu sarı renkte ve yoğun kıvamdadır. Yenidoğan bebeğinizin ihtiyaç duyduğu yüksek aminoasit ve protein ilk sütünün kıvamını koyulaştırdığı için sütün rengi sarılaşır. Yeni doğan bebeğiniz bu koyu renkli süte (kolostrum) ilk 3_5 gün ihtiyaç duyar. Bu yoğun sarı renkli süt bebeğinizin ilk aşısıdır. Altın sütte denir

Anne sütünün rengi neden su gibi olur?

Ön sütün doğal olarak çok ince yağsız süt gibi mavimsi, açık su yeşilimsi bir tonu olabilir. Bu süt değersiz gibi düşünmeyin, öncelikle bebeğin ilk susuzluğunu giderir.


 

gögüs ucu yarasına ne iyi gelir Gögüs ucu yarasına ne iyi gelir Kadınlar Kulübü meme başı çatlağı en iyi göğüs kremi gogus ucu catlaklari

Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur. Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında annesininmelegi.com’a aittir. annesininmelegi.com’un yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to annesininmelegi.com regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.

 

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz