İstanbul Modern’in velilere özel seminerleri “Çocuğu ile Büyüyenler” 9 Nisan’da başlıyor!
“Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi” başlıklı seminer dizisine kayıt yaptırmak için acele edin…
İstanbul Modern Sanat Müzesi, sanata ve yaratıcılığın farklı alanlarına duyarlı izleyicilerine yönelik düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi: “Çocuğu ile Büyüyenler”. Bu seminer dizisi insanın temel özelliklerden “yaratıcılık” konusuna ve yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemine odaklanıyor.
Her çocuğun bir yaratıcılık potansiyeli vardır. Bu potansiyel, çocuğu teşvik eden, doğru bir yaklaşımla, sürdürülebilir bir şekilde açığa çıkarıldığında, sadece sanatta değil, hayatın birçok alanında başarılı, özgüveni yüksek, duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebilen, hayattaki engellerle daha iyi başa çıkabilen bireyler yetiştirilebilir. Bu seminer dizisi alanlarında uzman pedagog, psikiyatrist ve eğitimcileri, yaratıcı bireyler yetiştirmeyi önemseyen ve bunun için kişisel gelişimlerini güçlendirmek isteyen velilerle bir araya getiriyor. Seminerler çocukların eğitim ortamlarını, araçlarını, öğrenme deneyimlerini, rol modellerini, alışkanlıklarını ve daha birçok konuyu “yaratıcılık” ekseninde ele alırken, katılımcı velilere, çocuklarının yaratıcılıklarını geliştirmelerinde ışık tutuyor.
- Her bir seminerin bir kişilik katılım ücreti 200 TL, iki kişilik katılım ücreti ise (birinci ya da ikinci dereceden akrabalar için geçerlidir.) 330 TL’dir.
- Tüm seminerler için bir kişilik katılım ücreti ise 900 TL (İş Bankası ve Garanti Bankası kartlarına 3 taksit ile 970 TL); iki kişilik katılım ücreti ise (birinci ya da ikinci dereceden akrabalar için geçerlidir.) 1.400 TL’dir (İş Bankası ve Garanti Bankası kartlarına 3 taksit ile 1.500 TL).
Seminere kayıt yaptıran velilerin 6-10 yaş aralığındaki çocukları, Genç İstanbul Modern atölyesinden ve sergi turlarından oluşan 6-10 yaş çocuk etkinliklerine ücretsiz olarak katılabir.
Seminer kayıt ücretlerine müze giriş ücreti dahildir.
İstanbul Modern Restoran’da, seminer tarihlerinde %10 indirim uygulanır.
Katılımlar kontenjanla sınırlıdır. Program İstanbul Modern Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilir.
Detaylı bilgi için; (212) 334 73 34 – 84 ve [email protected]
BİR DÜŞÜNME BİÇİMİ OLARAK YARATICILIK VE ESNEK DÜŞÜNME: YANKI YAZGAN İLE
Tarih: 9 Nisan 2016, Cumartesi 15.00-17.00
Uzmanlık alanlarından biri çocuk psikiyatrisi olan Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın yönetiminde gerçekleştirilen bu seminer, çocukluk sürecinde “yaratıcı düşünme” ve “esnek düşünme” kavramlarını ele alıyor. Seminer düşünce ve duyguların ifade biçimlerine, yaratıcılık kavramının bileşenlerine, esnek düşünme becerilerinin önemine değiniyor. Beyin bilimleri ve psikiyatri alanlarında yaratıcılık eksenindeki bilimsel araştırmalara değinen seminer, bilimsel verilerin çocukluk sürecindeki izdüşümlerini işliyor.
YARATICI ÖĞRENME: ZEYNEP KIZILTEPE İLE
Tarih: 30 Nisan 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Eğitim psikoloğu Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe’nin (Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı) yönetiminde gerçekleştirilen bu seminer, öğrenmenin kişiye özgü dünyasına, çocuğun öğrenme deneyimini etkileyen unsurlara ve yaratıcı öğrenme yöntemlerine değiniyor. Öğrenme deneyimine ilişkin kuramsal bilgileri ve bu bilgilerin çocukların yaşamlarımızdaki yansımalarını ele alan seminer, velileri yaratıcılığı güçlendiren etkili öğrenme yöntemlerini keşfe davet ediyor.
ZEKA, YETENEK VE YARATICI DÜŞÜNME: AYŞE ESRA ASLAN İLE
Tarih: 7 Mayıs 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Eğitim bilim uzmanı Prof. Dr. Ayşe Esra Aslan’ın (İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü) yönetiminde gerçekleştirilen bu seminer, çocuklarda zeka gelişimine ve yetenek konusuna yaratıcılık ekseninde bakıyor. Yaratıcılığın gelişiminde, yaratıcı öğretme yöntemlerini işleyen program, çocukların bilişsel gelişiminde ailelerin çocuklarının kendi potansiyellerini keşfetmelerine nasıl destek olabileceğine ilişkin öneriler sunuyor.
YARATICILIK GELİŞİMİ: GÜL ŞENDİL İLE
Tarih: 14 Mayıs 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Gelişim psikolojisi alanında uzman Prof. Dr. Gül Şendil’in (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Gelişim Psikolojisi Bölüm Başkanı) yönetiminde gerçekleştirilen seminer, bebeklik döneminden ergenlik dönemine kadar gelişim psikolojisinin araştırma alanlarından biri olan “yaratıcılık” gelişimine odaklanıyor. Program çocukluğun beceri gelişimi evrelerini yaratıcı ifade, eylem ve üretimler bağlamında değerlendiriyor.
YARATICILIĞIN GELİŞİMİNDE ANNE VE BABANIN ROLÜ: GÜL ŞENDİL İLE
Tarih: 4 Haziran 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Gelişim psikolojisi alanında uzman Prof. Dr. Gül Şendil’in (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Gelişim Psikolojisi Bölüm Başkanı) yönetiminde gerçekleştirilen seminer, insana özgü yaratıcılığın gelişiminde, anne ve babaların rolüne değiniyor; “yaratıcılık” kavramını aile içi ilişkiler ve çocuk yetiştirme tutumları bağlamında ele alıyor.