Hafta Hafta Gebelik: Gebelikte 34. Hafta
Hafta hafta hamilelik takibinde 33+0 – 33+6. günler…
Hamileliğinizin 34. haftası itibariyle bebeğiniz
Hamilelikte 34. hafta itibariyle bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 44-45 cm, kilosu ise 2.200-2.400 gramdır. Bebeğinizin bağışıklık sistemi (immün sistemi) gelişmeye devam eder. Bebeğinizin en çok kilo aldığı zaman 34. gebelik haftasıdır.
Gebeliğinizin 8. ayı içindesiniz. Doğuma çok az kaldı 🙂 Doğum esnasında yanınızda kimin olmasını istiyorsunuz? Eşiniz mi, anneniz mi, yakın arkadaşınız mı, doğum fotoğrafçısı mı? Doğum esnasında yanınızda olacak kişi soğukkanlı, sakin ve sizi rahatlatacak biri olmalı. Stresli ve telaşlı biri hem sizin hem de doktor ve hemşirelerin zorlanmasına sebep olur. Doğumunuzu ağrısız gerçekleştirmek üzere epidural uygulaması ile doğumu gerçekleştirmek konusunda doktorunuz ve doktorunuzun yönlendireceği uzman bir anestezist ile görüşerek karar verebilirsiniz.
Doğum için vaktiniz var, ama biraz doğumdan bahsedelim mi?
Doğumda, bebeğin göbek kordonu gebelik boyunca kordon damarlarını çevreleyen özel bir jölemsi madde ile kaplıdır. Bu jölemsi madde içinde doğal olarak bulunan bazı hormonlar kanamayı önlemede yardımcı olurlar. Göbek kordonunun yüzeyinde ağrı reseptörleri (ağrı algılayıcı sinirler) olmadığı için, doğumda kordonun kesilmesi size ve bebeğinize acı vermez. Birçok bebeğin doğduğunda göz rengi mavidir ama zamanla gerçek rengine döner.
Hamileliğinizin 34. haftası itibariyle siz,
Braxton-Hicks kasılmaları hamileliğinizin 34. haftasında artmaya başlar.
Braxton-Hicks kasılmaları doğum sancılarının aksine kısa sürelidir. 30 saniye ile maksimum 2 dakika kadar sürer. Braxton-Hicks adı verilen bu kasılmalar rahminizin doğuma hazırlık çalışmalarını başlatması sebebiyledir. Bu kasılmaların sıklığı nedeniyle sinirlerinizin bozulmasına izin vermeyin. Bu duruma iyi tarafından bakın, vücudunuz doğuma hazırlanıyor 🙂
Bebeğinizin karnınızın içindeki pozisyonuna bağlı olarak nefes darlığı, göğüs kafesinizde batma hissi artabilir. Bu durumda omuzlarınızı geriye doğru iterek dik oturmaya, dik yürümeye büyük özen gösterin. Dik duruş pozisyonu daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır.
Hamileliğiniz son döneminde kesintisiz uyku uyumak zorlaşabilir. Bu sorunu en aza indirmek için düzenli her gün yarım saat yürüyüşe devam etmelisiniz. Hamilelerin uykudan önce ılık duş alması, gün içerisinde kahve, kola, çay, espresso gibi kafeinli ürünlerin tüketiminden kaçınması güzel bir uyku için son derece önemli. İklim şartları el veriyorsa mutlaka yürüyüşlerinize devam etmelisiniz, günlük düzenli yürümek vücudunuzun ödem tutmasını engeller, sizi rahat ettirir.
Büyüyen karnınız ve göğüslerinizde (meme uçlarınızda) karıncalanma, kaşıntı hissi olabilir. Doktorunuzun tavsiye ettiği kokusuz bir nemlendirici kremi kullanabilirsiniz. Bu haftadan itibaren emziren annelerin yaşadığı meme ucu çatlakları oluşmaması için önlemlerinizi alın. Göğüs ucu bakımı yazımıza mutlaka göz atmak için tıkla!
İkiz bebeklerin %50’si 34 ile 37. hafta arasında doğar. Bu durum normaldir ve bebeklerin akciğerleri iyi bir şekilde geliştiği için dış dünyaya rahatlıkla uyum sağlarlar. Akciğer solunumu için doğum sonrası sürfaktan desteği almaları gerekebilir.
İleride güzel bir anı kalması için eğer henüz fotoğraf çektirmediyseniz eşinizle birlikte hamilelik fotoğrafları çektirebilirsiniz. Profesyonel bir firma yada kişi ile çalışabileceğiniz gibi etrafınızda hobi olarak fotoğraf çeken bir arkadaşınızdan da rica edebilirsiniz. Çok sevgili arkadaşım Ömür Karamollaoğlu bu hafta eşimle birlikte bizim fotoğraflarımızı çekti. Çekim öncesi türlü aksilikler yaşamış olsak da (ben elimi yaktım, eşimin 1 haftadır diş ağrısı ve antibiyotik tedavisi yüzünden dudağında uçuk çıkması) gerçekten çekim çok keyifli geçti, zamanın nasıl geçtiğini anlamadık ve heyecanla arkadaşımızın fotoğrafları göndermesini bekledik. Yarım saat sonra fotoğraflar elimize ulaştı o anki heyecanımızı görmeliydiniz 🙂 Herhalde bin kere bakmışımdır fotoğraflara 🙂
hafta hafta hamilelik Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri Hafta Hafta Hamilelik – Gebelik Hafta hafta gebelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta hafta gebelik hamilelik 34 Hafta Hamileliğiniz Bebeğin Hafta Hafta Gelişimi 34 Haftalık Gebelik Serüveni ultrason görüntüleri
Bebek hazırlıkları için öneriler
Bebek Hazırlıkları: Doğum öncesi hazırlıklar
Bebek Hazırlıkları: Anne ve Bebek Bakımı için tüm ihtiyaçlar
Bebek Hazırlıkları: Bebek Odası Hazırlıkları
Bebeğiniz için mutlaka bir dönence alın.. neden mi? Gaz sorunundan kurtulmak için.. mutlaka okuyun!!
hafta hafta hamilelik,34. hafta gebelik,34 hafta hamilelik görüntüsü, Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri, Hafta Hafta Hamilelik – Gebelik, Hafta hafta gebelik, Hafta Hafta Hamilelik Hafta hafta gebelik hamilelik 34 Hafta Hamileliğiniz, Bebeğin Hafta Hafta Gelişimi 34 Haftalık Gebelik Serüveni gebelik ultrason görüntüleri
Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur.
Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında annesininmelegi.com’a aittir. annesininmelegi.com’un yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz.
34. hafta hamilelik 34 haftalık bebek anne karnında, hamilelik ultrason görüntüleri, hafta hafta hamilelik Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri Hafta Hafta Hamilelik – Gebelik Hafta hafta gebelik,Hafta Hafta Hamilelik Hafta hafta gebelik
All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to annesininmelegi.com regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.