Yeni Doğum Yapan Annelere İthafen 12 hatırlatma

Sevgili yeni doğum yapmış anne, sana bazı önerilerimiz var: Biraz dinlen, evle ilgili sorumluluklarını azalt, uyu uyu, ver bebeğini biraz akıl verenler sallasın..

12
Yeni doğum yapmış annelere birkaç hatırlatma ve yeni doğum yapan anneye destek vermek isteyen yakın arkadaşları için öneriler, yeni baba adaylarına lohusa eşleri ile ilgili bilgilendirmeler.  Yeni Doğum Yapmış Anneler için... Yeni doğum yapmış annelere moral destek için paylaşmanız dileğiyle : Yeni doğum yapan her kadının bilmesi gereken bilgiler. lohusalık önerileri,yeni doğum yapmış anneye mesajlar,doğum yapan kişiye mesajlar,dogum yapan anneler, lohusa kadın hakkında,lohusa kadına öneriler,lohusa kadına nasıl davranılmalı,lohusa kadın neden yalnız bırakılmaz,yeni doğum yapan kadın,lohusa,lohusalık dönemi önerileri,lohusalık döneminde yapılması gerekenler,lohusa döneminde dikkat edilmesi gerekenler,lohusalık önerileri,lohusa kadına nasıl davranılmalı,lohusa kadına eşi nasıl davranmalı,lohusa yakını nasıl davranmalı,loğusa kadına nasıl davranılmalı, lohusa kadına eşi nasıl davranmalı, lohusa yakını nasıl davranmalı,yeni babaya tavsiyeler,yeni babaya öneriler,lohusaya nasıl bakılır,lohusa kadının dikkat etmesi gerekenler, loğusa kadına nasıl davranılmalı, lohusa kadına eşi nasıl davranmalı, lohusa yakını nasıl davranmalı, eşi lohusa olan erkekler, lohusaya nasıl bakılır,

Yeni Doğum Yapan Anneler için 

Yeni doğum yapmış annelere birkaç hatırlatma. Yeni doğum yapan anneye destek vermek isteyen yakın arkadaşları için öneriler, yeni babalara lohusa eşleri ile ilgili bilgilendirmeler.  Okumak, paylaşmak için pek çok sebep… 

Sevgili yeni doğum yapmış anne, sana bazı önerilerim var: Biraz dinlen, evle ilgili sorumluluklarını azalt, uyu uyu, ver bebeğini biraz akıl verenler sallasın.. Aldırma… Sen elinden geleni yapıyorsun, bırak, hadi git duşunu al, saçlarını tara, en sevdiğin kıyafetlerin birini seç ve dinlenecek bir köşe belirle.. 🙂

Yeni doğum yapan her kadının ara sıra okuyup, kendine ve zaman zaman etrafına hatırlatması gereken bilgiler…

1. YAVAŞTAN AL: Sakinleş. Bebeğin; yeni dünyaya panik ve çıldırmış gibi davranan bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın. 

2. Ev ile ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın. Eve misafir gelenler dahil o gün ne yemek istediklerini kendileri düşünsünler.

3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü kapattığı anda sen de kapat gözlerini. ‘Benim hiç hayatım kalmadı’ diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji depoluyorsun ve sütün artıyor!!!

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. İlk başlarda herşeyi kendin yapmak isteyebilir, vicdan azabı duyabilirsin. Ama mutlaka yardım al. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. Kadın gibi görün. Sonra aynaya bak. Tazelendiğini gör. Anne olmanın gizli yetenekleri ve güçleri ortaya çıkardığına inanıyorum, tabii artık beyninize hayatınızın sonuna kadar sizinle devam edecek endişe modülü de eklendi. Bu modülle barışık yaşa ve yardımlara açık ol..

gögüs ucu yarasına ne iyi gelir Gögüs ucu yarasına ne iyi gelir Kadınlar Kulübü meme başı çatlağı en iyi göğüs kremi gogus ucu catlaklari

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Ağlıyor olabilir,  başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen onu kollarına al. ‘Kucağına alma, alışır’ diyenlere kulak asma. Tüm bebeklerin en çok ve öncelikle ihtiyaç duyduğu şey annesinin şefkatli kolları. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için bile ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, yeni, acemi, amatör bir annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek. O dünyaya, sende onunla yeni başladığın hayatına adapte olmaya çalışıyorsun. En çok da bu çocuğu neden ağlatıyorsun lafına aldırma. Eziyet etmek için getirmedik ya dünyaya! Doğum yapan anneler Bu haktan haberiniz var mı

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 10 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim hem çok iştahlı hem de zeki olacak. İlk senin meleğin ayaklanacak… Kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler aman aman aman… iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden, gaz çıkaramadıkları için sabahladıklarından falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden ve hayatından uzak tut.

8. ALDIRMA. Herkes ama herkes.. mutlaka yaptıklarına kusur bulabilir. Fikirlerini gelenek dışı, gereksiz vb. görüp ağız burun kıvırabilir. Muayenehanesinde ağzından kerpetenle laf aldığınız bir doktor, yolda sizi durdurup bu bebeğin kafasında neden şapka yok diye hesap sorabilir, tentesi çekilmiş bebek arabasıyla sahilde gezerken bu çocuğu neden rüzgardan korumuyorsun diyen bir çifte laf anlatmak zorunda kalabilirsin, yenidoğan aknesini unutup, aa bu bebeği nasıl isilik  ettin bu mevsimde diyenlere kadar bir sürü kişiyle karşılaşacaksın. Ben kimisini duymazdan geldim, doktora ben üşümezsem bebeğimde üşümez dedim ama çoğunluk cevabım şudur, iş yapana her zaman akıl verenler, yol gösterenler çıkar, alın buyrun sallayın iki kere.. bakın.. kolaydı sanki bebek bakmak.. 🙂 Ama memlekette akıl vermek bedava.. Bu ülkede herkes danışman olmak ister.. Çok az insan senin gibi bu işin amelesi olayım der.. İş yapanın akıl vereni çok olur.. el vereni yardım edeni var mı dersen hepsi ortadan kaybolur.. Bu arada sana yardıma gönüllü bir tek melek anneciğin olacak, biliyorum hormonlar seni bunaltıyor ama annene iyi davran ve annenin desteğinden mahrum kalma.. çalışan ve doğum yapan anneler yardım

9. Bebeğinle ilgili tekrar eden durumlara dikkat et. Aaa hayatım bu bebek hep uyusun istiyorsun bırakda saat 16:00 ile 23:00 arası ağlasın. Nasılsa gece uyuyor.. diyenlere aldırmayıp, tekrar eden durumları doktorunuzla paylaş.. Ben bu sayede bu tekrar eden durumun benim bebeğimin devamlı uyumasını istememden değil, bebeğimin yaşadığı fizyolojik sorundan kaynaklandığını öğrendim. ŞÜPHECİ olmaya devam.. Sizi evhamlı sayanlara aldırmayın..!! Onlar çocuk bakmayı unutmuş..

10. Göğüs ucu yarasını dert etme. Göğüs ucu yaraları ve çatlaklarının tedavisi için önerilerimin olduğu yazıma gözat Kanayan göğüs ucu yarası ve çatlaklarından kurtul ve doğru emzirme tekniğini uygulayarak, bebeğini her istediğinde emzirerek sütünü artır. Margarin sür, zeytinyağı, tahin yağı, zift çamur ot püsür sür diyenleri dinleme! Çok bilenlere göğüs ucu yarası yazımı yolla da öğrensin…

gögüs ucu yarasına ne iyi gelir göğüs ucu yarası için krem emziren annenin göğsünün yara olması emziren annelerin göğsündeki yara nasıl geçer emziren annelerin gögüs ucu yaraları nasıl geçer emzirirken gögüslerin yara olmaması için gögüs ucu yarasi emziren memede yara bebek emzirirken memenin yara olması gögüs yarası emzirirken gögüs yarası nasıl geçer meme ucu yarası nasıl geçer gögüs ucu yarası emziren annenin gögüs yarası nasıl geçer meme ucu yarası nasıl gecer emzirme gögüs yaraları emzirirken memede çatlak emziren anne göğsünde yara göğüs ucu yarası  gögüs yaraları nasıl geçer emziren anne memede çatlak emzirme sonrası memede yara emziren annede memede çatlak meme yara emzirme döneminde memede yara emzirirken memede oluşan yaralar meme başı çatlak meme ucuna emzirmede memede çatlak tedavisi göğüs çatlağına ne iyi gelir gögüs ucu yaralari gögüs çatlagina ne iyi gelir bitkisel gogus ucu yaralari göğüs ucu çatlaması gögüs ucu kremi tavsiye gögüs ucu çatlakları nasıl geçer gögüs ucu yaraları gögüs ucu yarası için gögüs ucu yarasına ne yapılmalı ilk emzirmede yara olmaması için emziren annenin gögüs ucu yarası bebek emzirirken gögüs ucu yarası göğüs ucu yara meme ucu yara kremi meme ucu çatlaklari gögüs ucu yara gögüs yarasi icin krem göğüs ucu yarasi meme ucu catlamasi gögüs uçları yaralarına ne iyi gelir emziren anne meme ucu gogus ucu yara kremi gögüs yaraları için kremler gögüs ucu yaraları için ne yapılmalı gögüs yaralarına iyi gelen kremler göğüs ucu yaralari meme ucu yara  gögüs ucu catlakları icin emziren annede gögüs yaraları göğüs ucu yaraları meme catlaklari göğüs ucu çatlak göğüs ucu yarası nasıl geçer emzirirken gögüs yaraları doğum sonrası memede çatlak gögüs yarasına ne iyi gelir meme basi catlaklari emziren annelerin gögüs ucu yarasına ne iyi gelir meme catlagina ne iyi gelir gögüs ucu çatlakları için ne yapmalıyız gögüs ucu yaraları için krem gögus ucu catlaklari ne zaman geçer gögüs ucu yarası için krem emzirirken göğüs ucu yarası gögus ucu catlaklari gögüs ucu yaraları ne zaman geçer meme ucu yarasına ne iyi gelir  meme yaraları göğüs çatlağı kremi göğüs çatlaklarına ne iyi gelir gögüs ucu yaraları için emzirme döneminde gögüs yarası gögüs ucu yarası nasıl iyileşir  meme başı çatlağı  meme çatlaklarına ne iyi gelir gögüs ucu yarası nasıl geçer gögüs ucu catlakliklari meme ucu çatlaması gögüs ucu yarası nasıl düzelir gögüs ucu yarasi kadınlar kulübü en iyi meme ucu kremi emzirirken meme ucu gögüs çatlakları için ne yapmalıyız dogum sonrası gögüs yaraları emzirme memede yara dogumdan sonra gögüs yaraları meme ucu yarasina ne iyi gelir emzirmede memenin yara olması meme yarasi meme ucu yarıkları

11. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.  yeni dogum yapmış anneye yardım

12. DUA ET. Sağlıklı, mutlu, şanslı olması ve iyilerle karşılaşması için. yeni doğum yapmış Anneler, gelin beraber bebişlerimizi büyütelim:)

Unutmayın! Hepsi geçecek. Geriye tatlı anılarınız kalacak. Gerildiğinizde kendinize geçeceğini hatırlatın. Geçecek. Ve bir daha o günler geri gelmeyecek. Evet o küçücük beden büyüyücek ve siz fena özleyeceksiniz. Gerildiğinizde de onun o minik pamuk ellerine kollarına bakın, sizi çok yoran meleğinize benim için bir öpücük kondurun. Allah ne güzel yaratmış değil mi meleğinizi. O ne güzel ağız burun yarabbim. Evet bu yazının üstünden 5 sene geçmiş ve ben o pamuk ellere, kollara, o minik burunlara doyamamışım..

*13. YENİ DOĞUM YAPMIŞ ARKADAŞINI ZİYARETE GİDEN ARKADAŞ BU MADDE SANA; Yeni doğum yapmış annenin ruh hali malum. Eve hapsolmuş, ani değişmiş bir hayat, zaman zaman ya da epeydir canı acıyan arkadaşını evinde değil de dışarıda bir yerlerde vakit geçirmek için ikna et, biraz arkadaşını dışarı çıkar, hava alsın, kadrajı değişsin..  Eğer bebeği tutmayı becerebilirsen, bilmiyorsan önce anneden öğren sonra uygula ve bebeği biraz sen tut oyala, arkadaşın birazcık nefes alsın. Gitsin duş alsın, biraz uyusun. Yeni doğum yapmış arkadaşın sana terslenirse de dertlenme, arkadaşında hep böyle kalmayacak, lohusalığa ver… Senin de bir bebeğin olduğunda bu verdiğin desteği arayacağını bilmeni isterim. Arkadaşlar böyle günler için, arkadaşının daha iyi bir gün ya da saatler geçirmesini, daha iyi hissetmesini istemez misin? O zaman arkadaşını biraz el ver, nasihat verme, geçer deme, el ver, destek ver… hadi bakiyim 🙂

*14. TAZE BABA BU MADDE SANA; Lohusalık dönemi, sevgili eşinin doğum sonrası fiziken ve ruhen toparlanmaya çalıştığı bir dönem. Eşinin süt vermek için üretime geçen vücudu salgıladığı hormonlar ile yeni annenin zihnini karıştırarak, düşünme şeklini bozuyor, kaygılarını da artırıyor. Yeni doğum yapmış anne, yorgun ve iyileşerek minik meleğine yetmeye çalışıyor. Kendini ikinci plana itilmiş, yalnız kalmış hissedebilirsin. Yeni anne eşin ise, senden ruhen ve fiziken çok daha fazla bocalama ve alışma döneminde. Doğum yaraları, emzirmeden kaynaklı göğüs ucu çatlakları… Açık yaralarla normal hayata geçmeye çalışan bir savaşçı senin güzel eşin. Bu sancılı süreçte yeni doğum yapmış eşin garip, kırıcı sözler söyleyebilir. Durup dururken ağlayan, itham ederek şikayet eden ve aşırı kuruntulu, panik birini karşında bulabilirsin. Sevgili eşin yeni hayatına adapte olmakla meşgul, sana düşen ise tam destek vermen. O eskidenmiş erkek adam iş yapmaz. O dedelerimizin çağında gencecik yaşta anne olup lohusa depresyonu ile yok olan, bu dünyadan ayrılan nice annelerin istatistiği tutulmamış.

Gene başlama! eskiden kadın tarlada doğurup, tarlada çalışmaya devam edermiş masalına. O bir masal!

Lohusa Kadına eşi nasıl davranmalı?

Lohusa depresyonuna teslim etme eşini, güven ver her daim yanında olduğunu hissettir. Her tür konuda el ver, yardım et. Ev işlerini uzun süreli devral, ev işlerini eşinden bekleme. Hem bebeğinin hem senin, sakin, daha az yorulmuş ve psikolojik olarak daha az konuya yetişme paniği yaşayan bir anneye ihtiyacınız var. Hadi sıva kolları, evde birikmiş temizlik, bulaşık ve yemek işleri bekler… Şaka yapmıyorum elbette..

Meleğinizle harika bir ömür geçirmenizi dilerim,

sevgiler

Bu yazımı arkadaşlarınla eşinle ve yakınlarınla paylaş! yeni dogum yapmış anneye yardım

*Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur. Sezeryan doğum yapan anneler yardım
Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.

12 YORUMLAR

  1. merhabalar başka birkaç yazınıza daha yorum bırakmıştım. 🙂 excell formatındaki listenizi mail olarak alabilmem mümkün mü acaba. kararsız bir hamile anneye çok yardımcı olmuş olursunuz 🙂

  2. Yazı çok güzel ama şu cümle hiç hoş olmamış: Hadi sıva kolları, evde birikmiş temizlik, bulaşık ve yemek işleri bekler… Günümüzde birçok erkek, eşinin bu döneminde kendilerine yardımcı oluyor zaten. Birçoğumuzun eşleri akşama kadar beden gücü gerektiren ağır işlerde çalışıyorken, bir de eve geldiklerinde nasıl diyelim hadi sıva kolları, evde birikmiş temizlik, bulaşık ve yemek işleri bekler! Hayatı evlilikten sonra iki kişi yaşıyoruz, elbette hassas bir dönemimiz lohusalık ama abartıldığı kadar da değil. Bencillik yapmadan, eşlerimize eziyet etmeden de bu dönemi atlatabiliriz. Sonraki yazılarınızı merakla bekliyorum, kaleminize sağlık…

    • O cümleler her gün için değil elbette, bi jaç günde bir de olsa, hatta haftada bir de olsa anneye psikolojik olarak çok desteği olan yardımlar. Ayrıca zorluğu kolaylığı anneden anneye değişir. Allah her birinin yardımcısı olsun..

  3. Yazınız gerçekten bir annenin hislerinin tercümanı olmuş. Verdiğiniz öneriler ve yol gösterici düsturlar için teşekkürler. Anne olmak en büyük fedakarlık ama iyi ki anneyim .

    • Merhaba Sema,

      Güzel duygularını paylaştığın için teşekkürler. Annelik zor ama çok güzel bambaşka bir deneyim. Meleğini güzellikle, sağlıkla yetiştirmeni dilerim.

      Sevgiler.

  4. henüz doğum yapmadım ama yakınım anneliğe (5-6 hafta kadar)..ve yazıyı okurken çok duygulandım. Deneyimlememiş olsam da yazdıklarınızın doğruluğundan şüphem yok. umarım tüm anneler biraz olsun feyz alır ve hayatlarındaki güzellikleri kaçırmazlar. Umarım bende kaçırmam 🙂 Teşekkür ederim.

  5. Hakikaten aklimdan gecenleri ortaya koyan bir yazi olmus, birden etrafimdaki herkes doktor ve cok bilmis kesildi, herkes mutlaka elestirecek bir sey buluyor..

    • Lohusayken her türlü eleştiri katlanılmaz oluyor, aldırma demekte çok garip oluyor, sadece kendinize ve meleğinize bakın, gerisini bırakın.. 🙂 sevgiler

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz