Bihter Sanat’tan müzikli çocuk oyunu

0

Müzikli çocuk oyunu: ‘ Bu Ne Biçim Müzikal’

anne-sinin-melegi-com-dogus-universitesi-kadin-etkinlikleri-cocuk-etkinlikleri-ucretsiz-cocuk-aktiviteleri-cocuk-etkinlikleri-rehberi

Çocuklara müzik ve nota bilgisini vermeyi ve korkularını nasıl yenmeleri gerektiğini öğretmeyi amaçlıyor.

Düzenleyen: Bihter Sanat

Çocuklara müzik ve nota bilgisini vermeyi ve korkularını nasıl yenmeleri gerektiğini öğretmeyi bir müzikal eşliğinde sunan oyun, aynı zamanda çocukların hayvanları tanımalarına da yardımcı oluyor.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ KÜRESEL DÜNYANIN TÜRK DUAYENLERİ İLE “DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ” 6-9 MART 2013 TARİHLERİNDE TÜRK ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİ VE ATAŞEHİR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE ÖNEMLİ ETKİNLİKLERLE KUTLUYOR!
• Cumhuriyet ve Kadın; Sanat ve Kadın Sempozyumları
• Üretici Kadınlar Ekmek de İstiyoruz, Gül de… Sempozyumu
• Uluslararası Kadın Sanatçılar Sergisi
• Üretici Kadınlar El Emeği, Göz Nuru” Sergisi
• Kadın Gözüyle Kısa Film ve Sinema Film Gösterisi
Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Ataşehir Belediyesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bir hafta sürecek öncü bir etkinliği gerçekleştiriyor. 6 Mart 2013 tarihinde Doğuş Üniversitesi Acıbadem Yerleşkesi, K Blok Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kadın Gözüyle Kısa film ve Sinema gösterimleri ile başlayacak olan açılış, “Cumhuriyet ve Kadın” “Sanat ve Kadın” sempozyumları ile devam edecek. Sempozyum açılış konseri ünlü kadın keman sanatçısı Aida Boydağ tarafından verilecek. Bu kapsamda Üretici kadınlar “El Emeği Göz Nuru” ve “Uluslar arası Kadın Sanatçılar Sergileri” ile Doğuş Üniversitesinde ve Ataşehir Belediyesi sergi salonlarında toplumun ilgisine sunulacak. Bu etkinliğin en önemli amacı ülkemizin çeşitli yörelerinde emekleri ile geleneksel Türk el sanatlarını yaşatan üretici kadınlarımızın toplum içerisindeki önemli yerini bir kez daha vurgulamak, üretimlerine destek vermektir. Bu proje içerisinde üretici kadınlarımıza kendi sanatlarını tanıtma fırsatı verilecek; kendi iş alanlarını kurma ve genişletme olanakları da sunulacaktır. Ayrıca yaratılmak istenen bu farkındalık ile ülkemiz üniversitelerinin de gelecekteki “Dünya Kadınlar Gününde” bu projeye ve kadın üreticilerimize destek vermelerini sağlamaktır.
• 6 Mart 2013 Çarşamba – Dünya Kadınlar Günü kutlamaları Yönetmen Müge Bayraktar‘ın “Tatlıya Her zaman Yer Vardır” kurmaca filmi ve Bilgi Diren Güneş’in “ Eyvah Babam Emekli Oldu” belgesel film gösterisi ve moderatörlüğünü yönetmen, senarist Orkide Ünsür’ün yapacağı “ Kadın Gözüyle Kısa Film ve Sinema” konulu panel ile başlıyor. Panelin başlama saati 10.00, K Blok Doğu Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezinde izlenebilir.
• 7 Mart 2013 Perşembe – K Blok Doğu Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezinde ünlü keman sanatçısı Aida Boydağ’ın keman resitali ile açılacaktır. Açılış konuşmalarının Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Ceranoğlu, Onur konuğu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Dekan Prof. Nazan Erkmen, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Av. Nazan Moroğlu, TÜKD Kadıköy Şube Başkanı Y.Müh. Hülya Yüksel, Rotary 2420 Bölge Vakıf Başkanı Fatih Saraçoğlu tarafından yapılacağı; katılımcıların Kadın hakları savunucuları Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Av. Nazan Moroğlu, Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi Devlet Sanatçısı Prof. Devrim Erbil, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem, Sanatçı Elvan Kolçak Öksüm, Ataşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Mimar Prof. Dr. Afife Batur, Yazar Orhan Karaveli, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Şerife Atlıhan ve Prof. Günay Atalayer, Işık Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Meriç Hızal, Rotary 2420 Bölge Vakıf Başkanı Fatih Saraçoğlu’nun ve Türkiye’nin 14 farklı yöresinden geleneksel sanatlarımızı sürdüren, üretimleri ile aile bütçesine destek veren üretici kadınlarımız, ”Cumhuriyetin Kadınları Sempozyumu”nda bir araya geliyor.
• 8 Mart 2013 Cuma – Doğuş Üniversitesi tarafından Ataşehir Belediyesi Koordinatörü Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kadıköy Şubesi Yük. Müh. Hülya Yüksel ve Yönetim Kurulu üyeleri işbirliği ile düzenlenen etkinlik, 8 Mart Perşembe günü, saat 10.00’da Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu 4ncü katta “Ekmek de İstiyoruz, Gül de…” Sempozyumu ile başlayacak, Sanatçı duyarlılığı ile Türk kadınının elde ettiği kazanımları ve üreten kadınının sanat, sosyo- kültürel ve ekonomik yapı içindeki konumu, üretimi ile aileye, topluma ve uluslarası ülke tanıtımına verdiği destek, geleneksel sanatların sürdürülmesine katkıları ele alınacak, geleneksel sanatları yaşatan yöresel kadın üreticilerin “Ekmek de istiyoruz, Gül de…” Sempozyumunda sanatlarını tanıtma fırsatı verilecek,mikro kredi uygulamaları açısından çözüm önerileri üretilmeye çalışılacak ve üretici kadınların eserleri değişik kurumlarda açılacak olan “El Emeği, Göz Nuru” Sergisi” ile sempozyuma katılanlara ve topluma tanıtılacaktır.Oturum Başkanlığının MÜ öğretim üyesi Prof. Günay Atalayer tarafından yapılacağı ”Üretken Kadınlarımız” oturumu başlayacak olan etkinlik, sergiye ülkemizin çeşitli yörelerinden katılan üretimci kadınlarımızın konuşmaları ile başlayacak, daha sonra üretimleri topluma sunulacaktır. Katılımcılar: Alcalar Dokumaları ile Burdur’dan Emel Erte, Dudu Erte, Emel Mercan; Bez bebeklerle Adıyamandan Reyhan Durmaz, Zahide Durmaz; İpekli dokumalarla Alanya’dan Pınar Kıymaz; Kemik tarak ağızlık, Sivasa özgü ürünler ile Sivas’tan Hatice Açıkgöz, Asuman Tuz, Fadime Başar; Sabun yapımı ile Edirne’den Sehre Sal, Ayfer Hınçal, Hayriye Gürgel, Koza çiçek ile Alanya’dan Refika Toklu ve Ferhan Arıkan, Taraklı Dokuma Ugut ve keşkek tatlıları ile Sakarya’dan Ferhan Arıkan, Ehram dokuması ile Bayburt’dan Sevim Atamer, Sude Demirci, İğne oyası ile Ankara Nallihan’dan Hamiyet Gürelli ve Nimet Erer, Mevlevi ve Lâçin tatlısı ile Gelibolu’dan Atiye Lâçin, Keçe terlik ile Eğirdir’den Dilek Kondal, Keten Dokuma ile Sinop Ayancık’dan Asuman Yılmaz, El Sanatları ile Ataşehir Belediyesi Ataevlerinden Durgul Akbaş, Nakış ile Kahramanmaraş’dan Melek Çekiç, Ahşap Kakma ile Giresundan Filiz Uzun; Yazma ile Tokat’dan Yasemin Ertaştan; gümüş ile Kütahya’dan Nevin Işık; Sim sırma ile Kahramanmaraş’tan Nursel Atatanır, el sanatları ile İzmir’den Zerrin Sav; Seramik ile İstanbul’dan Yıldız İbram, Cam Seramik ile Bursa’dan Sabriye Gülpek, Dival ile Kahramanmaraş’tan Sema Tekerek; yöresel kıyafetlerle Kütahya’dan Halide Duman; Dokuma ile Muğla’dan Zeynep Karacan; halı dokuma ile Uşak Belediyesinden Ayşe Gelan Uçar ve Emine Soysal üretimleri ile Geleneksel Türk El Sanatları Sergisinde yer alacaklardır.
Doğuş Üniversitesi tarafından projelendirilen bu etkinliğin amacı, tüm üniversitelerin ve ülkemizin değişik yörelerinde yer alan sanat ve tasarım kurumlarının gelecekte düzenleyecekleri “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kendi yörelerindeki kadın üreticileri topluma tanıtarak, üretici kadınlarımızın kendi iş alanlarını kurmalarına destek olma çağrısına katılma teklifini yaygınlaştırmaktır.
Etkinlik kapsamında Doğuş Üniversitesi H blok fuaye alanında Saat 16.30’da Sergi salonunda yer alacak olan Üretici Kadınlar El Emeği Göz Nuru sergisi ile birlikte 8 Mart 2013 Cuma günü, Saat 17.00’de, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonunda Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi sanatçı – öğretim üyeleri ile İtalya, L’aquilla Güzel Sanatlar Akademisi sanatçı öğretim üyelerinin eserleri yer alacaktır. Sergide Nazan Erkmen, Ayşe Özel, Serap Eyrenci, Meriç Hızal, Berika Kıram İpekbayrak, Şerife Atlınar, Günay Atalayer, Ayşegül İzer, Irmak Akçadoğan, Duygu Beykal İz, Ezgi Karaata, Çiğdem Erbil, Pesent Doğan, Şehnaz Yalçın Wells, Vesile Aytaç, İnci Şenel, Neşegün Ekinci, Zeynep Öztürk, Yasemin Sarı Bayer, Çimen Bayburtlu, Sibel Tual, Dilara Koloğlu, Sevim Özyurt, Esra Meral Demircan, Oya Abacı, L’aquilla Accamedia Belle di Arti sanatçı öğretim üyeleri Profesör Lea Contestabill, Prof. Primarosa Cesarini Sforza ve Susanna Talayero yapıtları ile “Uluslararası Kadın Sanatçılar” sergisinde bir araya gelecek, eserlerini topluma tanıtacaklardır. Sergi 15 Mart’a kadar açık kalacaktır.
• 9 Mart 2013 Cumartesi – Saat 12.00, Saat 14.00’de Ataşehir Belediyesi Nikah Salonunda Ataşehir Belediye Başkanlığı Samsun Düşevi Oyuncuları Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye konulan “Anadolu Kadınları” oyunlarını topluma sunacaktır. 12.00 ve 14.00’de, Saat 16.30’da Doğuş Üniversitesi ve TÖVAK’a ait Cumhuriyet Dönemi Giysileri gösterimi Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonunda saat 16.30’da yer alacaktır. Etkinlik Hüseyin Turan’ı anma konseri ile saat 18.00 de sona erecektir.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz