Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları, 5-14 yaş grubuna çocuklara yönelik etkinliklerine yeni yılda da devam ediyor. Ocak boyunca hafta sonları gerçekleştirilecek çevrimiçi atölyeler, resimden grafitiye, felsefeden santranca geniş bir yelpazeden temalar içeriyor.
Doodle Atölyesi’nde çocuklar, karalama veya gelişi güzel çizme olarak da tanımlanabilecek doodle çizimleriyle kendi karakterlerini oluşturacak.
Satranç Atölyesi’nde çocuklar satranç taktiklerini ve klasik oyunları inceleyecek; dikkat, plan yapma ve problem çözme becerisini arttırmaya yönelik oyunlara katılacak. Böylece satrancın kontrollü zaman kullanımı, farklı işlevlere sahip taşlardan hareketle organizasyon becerisi ve empati yeteneği gibi unsurlara katkılarından faydalanabilecekler.
İlk şehir ne zaman kuruldu? Bu şehirde nasıl evler vardı? Yaşadığınız şehri nasıl görüyorsunuz? Geçmişten bugüne şehirlerin tartışılacağı Hayalimdeki Şehir Atölyesi’nde katılımcılar aynı zamanda kendi şehirlerini de tasarlayabilecek.
Çocuklara eleştirel bakış açısı, yaratıcı düşünce ve ifade güçlerini geliştirmeleri için araçlar sunan Felsefe Atölyesi, felsefi soruların rehberliğinde gerçekleştirilen çalışmalar içeriyor. Çocuk edebiyatı metni, kısa film veya şarkı formatında eserler üzerinden kavram ve olayları irdelemenin amaçlandığı çalışmada, çocuk kitapları yazarı Leo Lionni’nin Pezzetino adlı kitabı parça ve bütün ilişkisi, birey olma, ait olma/olmama, kimlik konuları ele alınacak.
Ressamlarla Renklerin İzinde Atölyesi’nde çocuklar Mondrian, Gauguin, Picasso ve Van Gogh’un da aralarında bulunduğu ressamların eserleri rehberliğinde renk kavramı üzerine düşünecek, sonrasında da bu çalışmadan hareketle kendi tablolarını oluşturacak.
Grafiti üzerine interaktif bir sunum içeren Grafiti Atölyesi’nde dünyanın önde gelen grafiti sanatçılarından Eduardo Kobra’nın çalışmaları incelenecek. Grafiti türleri ve terimlerine dair bilgilendirilecek katılımcılar aynı zamanda kendi grafiti tasarımlarını gerçekleştirecek.
Hafta sonları 12.00-13.00 saatleri arasında Zoom servisi üzerinden gerçekleştirilecek çevrimiçi dersler Sakıp Sakıp Müzesi web sitesi üzerinden satın alınabilecek.