Borusan Contemporary’den Kodlama Atölyesi

0
Borusan Contemporary uzun süreli çocuk eğitim programları, Maker Atölyeleri ile zenginleşiyor. Geleceğin sanatçı adaylarının ve yaratıcı kuşakların yetiştirilmesi amacıyla Kodlama ve Arduino atölyeleri başlatılıyor.

Borusan Contemporary’de geleceğin sanatçı adaylarının ve yaratıcı kuşakların yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen çocuk atölyeleri yeni yılda da devam ediyor. Çocuklar Kodlama Atölyesi’nde en temel kodlama tekniği Scratch ile tanışacak, Arduino Atölyesi’nde ise programlama ve elektroniğe başlangıç yapacaklar. 

Borusan Contemporary uzun süreli çocuk eğitim programları, Maker Atölyeleri ile zenginleşiyor. Geleceğin sanatçı adaylarının ve yaratıcı kuşakların yetiştirilmesi amacıyla Kodlama ve Arduino atölyeleri başlatılıyor. Yeni eğitim programı ile çocuklar teknoloji, yazılım ve yaratıcılık arasındaki ilişkiyi sorgularken, dünyayı etkileyen Maker hareketi ile tanışarak yazılım, kodlama, robot, sensör, hareket ve oyun yazma gibi birçok alanda deneyim kazanacak

Borusan Contemporary Eğitim Bölümü, geleceğin sanatçı adayları ve yaratıcı kuşakların yetişmesi için uygun bir iklim yaratmak için çalışıyor.

Yeni eğitim programı Maker Atölyeleri ile çocuklar; teknoloji, yazılım, yaratıcılık arasındaki ilişkiyi sorgularken, dünyayı etkileyen Maker hareketi ile tanışacak, yazılım, kodlama, robot, sensör, hareket ve oyun yazma gibi birçok alanda deneyim sahibi olacak.

Bu programla son yılların en popüler konularında biri olan “maker” eğitim araçlarından bazılarını tanıyacaklar. Katılımcılar, üretime geçmek için kodlamanın kolaylaştırıcılığını keşfederken aynı zamanda programlamada önemli bir yere sahip olan görsel programlama dillerini öğrenecek.

Neden Maker Atölyeleri ?

– Çocuklar, maker olmalı, çünkü üretme, yaratma, becerisi olmayanların, oradan oraya savrulacağı bir yüzyıla giriyoruz.

– Çocuklar, coder olmalı, ama bunu programcı olmak için değil, sistemleri anlayabilmek için yapmak zorunda.

– Çocuklar, hacker olmalı, her zaman hack etmek için değil ama gerektiğinde ona sunulanla yetinmek zorunda kalmamak için.

Atölye İçeriği

Bu atölyede katılımcılar en temel kodlama tekniği olan Scratch öğrenecekler. Çocuklar küçük yaşlarda program yazımını deneyimlerken, oyunu sadece oynayan değil kendi oyununu oluşturabileceği ve arkadaşları ile paylaşabileceği bir alt yapıya sahip olacak. Scratch, MIT Üniversitesi’nde Amerikan Ulusal Bilim Kurumu tarafından destekleniyor.

Scratch ile tanışıp oyunlar tasarlama atölyesidir.
Örnek uygulama: https://scratch.mit.edu/projects/148540977/

1. Hafta : Scratch ile tanışalım ve ilk oyunlarımızı yapalım.
2. Hafta : Başka projeleri remiksleyelim ve programlama bilgimizi derinleştirelim.
3. Hafta : “Makeymakey” ile tanışalım. Oyun tasarlarken dikkat edeceklerimiz.
4. Hafta : Oyunumuz için kendi arayüzümü oluşturalım.

Eğitmen:

Yasin Baran, Elektrik-Elektronik Mühendisi ve Pro-Maker. Baran’ın mikrodenetleyici tabanlı projeler geliştirme, eğitim içeriği oluşturma ve çeşitli sektörlerde çalışan kişilere mikrodenetleyiciler, entegre devreler ve devre tasarımı gibi konularda eğitim verme deneyimi var. Bunların yanında ortaokul seviyesindeki çocuklara temel elektronik, robotik ve Arduino konularında eğitimler düzenleyip projeler geliştiriyor.

Kontenjan: 8 Kişi
Atölye Süresi: 13 Ocak itibari ile 4 Hafta süresince her cumartesi 10:30 – 13:30 arası, toplam 12 Saat

Çocuk atölyelerinin biletleri Borusan Contemporary gişesinden ya da Biletix’ten temin edilebilir. Çocuk atölyeleri için alınan bilet ile bir ebeveyn ücretsiz giriş yapabilmektedir.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz