Ücretsiz Etkinlik : İstanbul Modern Gençlik Atölyeleri
Gençlik Programları – Garanti Gençlik Atölyeleri
İstanbul Modern Gençler İçin Düzenlediği Atölye Çalışmalarına Yeni Programlarıyla Devam Ediyor.
16 yaş ve üzeri gençlerin katılımına açık olan Garanti Gençlik Atölyeleri gençlerin kendilerini sanatla ifade etmelerine, sanatçılarla tanışmalarına, farklı teknikler keşfetmelerine, yaratım süreçleri hakkında fikir edinmelerine aracı oluyor. Büyük ilgi gören Graffiti Atölyesi ve Açık Alanda Heykel Atölyesi programları devam ederken, İstanbul Eko ve 16+ adlı iki yeni atölye ile Garanti Gençlik Atölyeleri içeriğini yeniliyor.
Programlar ücretsizdir.
İstanbul Eko
Atölye çalışmasında gençler, İstanbul’un sesleri üzerine konuşuyor, farklı kentlerin müziklerini tartışıyor, kentin müziği için ses tasarımları oluşturuyor ve her bir atölyenin sonunda bir müzik parçası hazırlıyorlar. Bu çalışma, enstrüman çalan ya da çalamayan, sesi güzel olan ya da olmayan, müziğe ilgili gençlerin kendi bedenlerinden yola çıkarak çıkarttıkları seslerden, kullandıkları enstrümanlardan, yanlarında getirdikleri ses kayıtlarından, hatta dinledikleri müziklerin bölümlerinden hazırlanabiliyor. Asena Akan tarafından yürütülen bu deneysel müzik atölyelerinde üretilen parçalar yıl sonunda ortak bir albümde toplanıyor. Atölye ile aynı ismi taşıyan bu albümün kopyaları katılımcılarla paylaşılıyor. Atölye için her gruba 20 genç kabul ediliyor.
15 Aralık 2012 / 10.00-17.00
16+
Bu atölye çalışmasında gençler, iletmek istedikleri mesajları, sloganları, fikirleri görselleştirmenin yolları ve yöntemleriyle tanışıyorlar. Yazılı ve görsel anlatıları buluşturan bu atölye çalışması, sanatçı Mustafa Horasan’ın yönetiminde gerçekleştiriliyor. Gençler 16+ atölyelerinin her birinde farklı bir başlığa odaklanıyor.
- 7 Nisan’da müzik,
- 9 Haziran’da aşk,
- 13 Ekim’de spor,
- 3 Kasım’da teknoloji,
- 10 Kasım’da gezi,
- 8 Aralık’da moda
konularından yazıya dökebilecekleri ve görselleştirebilecekleri fikirler üretiyorlar. 16+ atölyelerinde üretilen tasarımlar yıl sonunda aynı ismi taşıyan bir dergide bir araya geliyor. Gençlerin hazırladıkları bu derginin kopyaları elden dağıtılmak üzere tüm katılımcılarla paylaşılıyor. Her atölyeye 25 genç katılabiliyor.
Graffiti Atölyesi
Graffiti Atölyesi 2013’te devam edecek.
Bu atölyede, müzenin dış mekânında graffiti çalışmaları uygulanıyor. Dünyanın her köşesinde sokak sanatı olarak tanınan graffitinin doğası ve bölgesel değişkenlik gösteren özellikleri bu çalışmalarda tanıtılıyor ve gençler, kendilerine yeni stilller geliştirmeleri için teşvik ediliyor. Çağrı Küçüksayraç’ın sunumunda gerçekleştirilen Graffiti Atölyesi için her gruba en fazla 30 katılımcı kabul ediliyor.
Açık Alanda Heykel Atölyeleri
Açık Alanda Heykel Atölyeleri 2013’te devam edecek.
İki aşamadan oluşan bu atölyenin seminer bölümünde, heykel sanatının mekan, hacim, yüzey, kütle gibi temel kavramları ve Türkiye’de kamusal alanda çağdaş heykel uygulamaları ele alınıyor. Çalışmanın ikinci aşaması ise kamusal alanda heykel yaratma sürecine dair basit deneyimler sunuyor. Bu aşamada katılımcılar, tarihteki en eski ve yaygın uygulamalardan biri olan yontma ve oyma tekniğiyle, atölye malzemelerini işleyerek heykellerinden kolektif bir yerleştirme yaratıyorlar. Seçkin Pirim’in sunumunda gerçekleştirilen Açık Alanda Heykel Atölyesi için her gruba en fazla 30 katılımcı kabul ediliyor.
Bilgi ve rezervasyon için: