“Hayallerle Dolu Küçük Evler” Sergisi Rahmi Koç Müzesi’nde

0

Rahmi Koç Müzesi 20. Yıl Özel Sergisi “Hayallerle Dolu Küçük Evler” Sergisi “

20’inci yılını kutlayan Rahmi M. Koç Müzesi, tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kabul edilmiş bebek evlerinden oluşan Hayallerle Dolu Küçük Evler Sergisi’ni 28 Kasım 2014 – 16 Haziran 2015 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Rahmi Koç Müzesi 20. Yıl Özel Sergisi "Hayallerle Dolu Küçük Evler" Sergisi "

2014 yılında 20’inci yılını kutlayan Rahmi M. Koç Müzesi, tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kabul edilmiş bebek evlerinden oluşan Hayallerle Dolu Küçük Evler Sergisi’ni 28 Kasım 2014 – 16 Haziran 2015 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Kasım ayında açılan ve tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kullanılan minyatür evlerin yer aldığı “Hayallerle Dolu Küçük Evler” sergisi Anneler Günü’nde anneleri ve çocukları bekliyor.

19’uncu yüzyıldan itibaren seri üretimine geçilen İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı bebek evlerinin yer aldığı sergi açıldığı günden bu yana büyük ilgi görmeye devam ediyor. Birbirinden farklı dekora sahip minyatür evlerin yer aldığı sergide 1880’de tasarlanan Viktorya Dönemi ahşap Marküteri Villa, 1910 yılında Alman Moritz Gottschalk tarafından sayfiye evi olarak tasarlanan Gottschalk Bebek Evi ve Efes kentinin yaklaşık 10 metre uzunluğundaki minyatürü gibi birçok eser yer alıyor.

Bunları biliyor musunuz?

Minyatür evlerin, 17. yüzyılda “oyuncak” olarak değil, daha çok küçük hanımlara ev yönetimini öğretmek için birer “araç” olarak kullanıldığını,

Oyuncak evlerin 18. Yüzyılda hanımların çay partilerindeki en büyük eğlence olduğunu,

Minyatür evlerin sadece kadınlar veya kız çocuklar için değil erkekler için de üretildiğini,

Minyatür evlerin, Victorian ve Edwardian dönemindeki kadınlar tarafından  çaydanlıkların üstünü kapatmak için veya pudra kutularının üstünde bir süs olarak kullanıldığını biliyor musunuz?

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz