2013 Yılı Süt Yardımı Zamlandı

0

Sevgili anneleri sevindirecek bir haberimiz var.

Süt yardımına 2013 yılı için 6 lira zam geldi…

2013 Süt Yardımı Ücreti ve Nasıl Talep Edildiği Hakkında Detaylı Bilgi
2013 Süt Yardımı Ücreti ve Nasıl Talep Edildiği Hakkında Detaylı Bilgi

 

Anneye süt yardımına 2013 yılı için 6 lira zam geldi. Sosyal güvencesi bulunan annelere doğan her bebek için verilen ücret, 89 liradan 95 liraya çıkarıldı. Kamuoyunda süt yardımı olarak bilinen emzirme ödeneği, 2009 yılında 70 lira tutarındaydı. Süt parası ay bazında verilmiyor, sadece bir kereye mahsus olarak annelere katkı olsun diye sunuluyor.

Gerekli olan şartlar anne veya babanın son bir yıl içinde 120 gün sigortasının bulunması. Talep edilen evraklar da hastaneden alınan doğum raporunun aslı ve evlenme cüzdanının 4 ve 5’inci sayfasının fotokopisi. Anne babalar bu belgelerle aynı gün içinde sigortadan 95 lirayı peşin olarak alabiliyor.

 

Ülkemizin bu tip sosyal yardımları genişletmesi, miktar ve oranlarını daha makul seviyelere çekmesini umut ediyor ve diliyoruz. Anne, baba olmak pek çok sorumluluğu beraberinde getirirken ciddi bir maddi yük de getiriyor ailelere. Devletimizin anne ve babalara yapacağı sosyal yardımların Avrupa Ülkeleri seviyelerine çıkması umuduyla…

 

*Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur. 

 

Kullanıcılar kişisel kullanım için site içeriğini bilgisayarlarına indirebilir veya kopyalayabilir. Bu izin, indirilen veya kopyalanan içerikle alakalı her tür kaynakça, telif veya sahiplik bilgisinin korunduğu durumlarda geçerlidir. Kullanıcılar site içeriğinden aldıkları her kopyaya bu bilgiyi dahil etmek zorundadır.

 

Kullanıcılar site içeriğine ekleme veya içerikte bir değişiklik yapamaz. Site içeriği kullanıcılar tarafından dağıtılamaz, pazarlanamaz ve tekrar basılamaz. Kullanıcıların yukarıda sayılanlardan herhangi birini yaptığı durumlarda, annesininmelegi.com ve üçüncü kişi ve kurumlar hukuksal yollara başvurma haklarını saklı tutar.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz