Ek gıdaya geçiş: Bebeklere sebzeyi sevdirmenin yolları

0
ek gıdaya geçiş bebeklerde ek gida ek gıda ek gidaya geçiş bebeklerde ek gidaya geçiş bebek ek gıda geçiş bebek ek gida ek gıda geçiş ek gıdaya geçiş nasıl olmalı ek gıdalar ek gıdaya geçiş listesi ek gıda başlangıç listesi bebek ek besin bebekler için ek gıdalar ek gıdaya ilk geçiş bebeklerde ek gıdaya geçiş listesi 6 ay ek gıda bebek için ek gıdalar yeni ek gıdaya geçiş ek gıda menü ek gıda menüsü ek besinler ek gidaya gecis menusu ek gıda geçiş listesi bebeklerde ek gıdaya geçiş tablosu ek gıdaya geçiş menüsü bebeklere ek besin ek gıda menüleri ek gıdaya geçiş tablosu bebekler için ek gıda ek gıda başlama ek besin tablosu ek gıda bebeklerde ek gıdalara geçiş bebek ek gıda kitap ek gıda kitabı ek gıdaya bebeklere ek gıda menüsü bebeklerde ek besin tablosu bebeklerde ek gıdaya nasıl geçilir ek gıda listesi bebek ek besin tablosu ek gıda başlama listesi ek besinlere geçiş tablosu katı gıdaya geçiş ek gıdaya ne ile başlanır ek besine geçiş listesi ek gidaya gecis listesi bebeklerde ek gıdaya ne ile başlanır ek gıdaya nasıl başlanmalı ek gıdaya başlama bebeklerde ek gıdaya başlama ek gıda örnek menü bebek ek besinleri katı gıdaya nasıl başlanır bebeklerde ek gidaya gecis ek gıdaya ne ile başlamalı bebek ek gıdaya geçiş bebek icin ek gidalar ek besin listesi bebeklerde ek gıdaya geçiş nasıl olmalı bebek ek gıda başlama ilk ek gıda tarifleri ek gıda nasıl verilmeli bebeklerde ek gıdaya geçiş ilk ek gıdaya geçiş bebek ek gıda tablosu 6 aylık ek gıdaya geçiş ek gıdaya geçiş nasıl olmalıdır bebek ek gıda tarif kitabı bebeklerde ek gıda başlama ek gidaya gecis nasil olmali bebeklerde ek besin bebeklerde ek gıda tablosu bebek için ek gıda ek gıdaya geçiş örnek liste 6 aylık bebek ek gıdaya geçiş listesi ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler ek gida bebek bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman bebeklerde ilk ek gıdaya geçiş bebekte ek besine geçiş ek gıdaya başlarken ek gıdalara geçiş hangi ayda olmalı ek gıdaya başlarken dikkat edilmesi gerekenler 6 aylık bebek ek gıdaya geçiş ek gıdaya başlangıç listesi 6 ay ek gidaya gecis ek gıdaya başlama listesi 6 aylık bebeklerde ek gıdaya geçiş ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı ek besin bebeği ek gıdaya alıştırma bebeklerde ek besinlere geçiş 6 aylık bebek ek gıda bebeklerde metal kaşık alerjisi bebeklerde ek besine geçiş ek gida ek gıdaya geçişte ne kadar verilmeli ek gıda tarifi

Bebeklere sebzeyi sevdirmenin yolları

Ek gıdaya geçiş sürecinde bebeğinizin sebzelerle ilişkisi istediğiniz hızda ilerlemeyebilir. Öncelikle yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Yapılan araştırmalara göre 10 bebekten 3’ü gün içinde hiç sebze tüketmiyor. Bu noktada hem sebzeleri lezzetlendirmek hem sofra psikolojisini doğru yönetmek hem de küçük taktiklerden faydalanmak gerekiyor. İşte bebeklerinize sebzeyi sevdirmek için izleyebileceğiniz pratik adımlar…

Sebze pürelerini lezzetlendirin: İlikli kemik suyunun mucizesi

İlikli kemik suyunu sebze pürelerine katmak; anneannelerimizden bize yadigar asırlık formüllerden
biri. İçine girdiği tüm sebze pürelerini lezzet bakımından zenginleştirip bebeklerin iştahını artıran bu mucize tarif, sadece sebzeyi sevdirmiyor; aynı zamanda bağışıklığı güçlendiriyor, sindirim sistemine iyi geliyor, uykuyu düzenliyor, büyüme hormonunu destekliyor; hafızayı ve eklemleri de
kuvvetlendiriyor. Altıncı aydan itibaren tüm sebze karışımlarının içinde güvenle kullanabilirsiniz.

Tatlı ve hafif aromalı sebzelerle başlayın

Önemli olan bebeği sebzenin tadına azar azar alıştırmak. Birkaç sebze çeşidini iştahla yemeye başladıktan sonra, bebeğinizin diğer sebzeleri de zamanla aynı şekilde tüketmemesi için hiçbir sebep yok. O yüzden önce kolay yoldan ve ‘tutmuş formülle’ ilerleyin ve havuç, kabak,  bezelye gibi tatlı ve hafif aromalı; bebeğinizin ilk anda yadırgamayacağı sebzeleri tercih edin ve pirinç gibi tahıllarla lezzetlendirmeyi deneyin.

Siz sürekli sebze yiyin ki; o da sizi örnek alsın

Siz güldüğünüzde onlar da gülüyorlar. Siz sinirli olduğunuzda onlar da geriliyorlar. Bebekler karşılarında hep rol model arıyorlar ve bu kural sofrada da değişmiyor. Araştırmalara göre sebze tüketen ve sebze tüketirken mutlu görünen ebeveynler, bebeklerin de sebzeyle ilişkisini kuvvetlendiriyor. Öte yandan annelerin özellikle emzirme döneminde sebze tüketmesi çok önemli; çünkü bebekler sebzenin tadını anne sütünden bu dönemde almaya başlıyor.

Altın kural: En az 10 kere aynı tabağı önüne koyun

7 aylık bebeklerde yapılan bir araştırmaya göre sevilmeyen yemekler tekrar tekrar bebeklerin önlerine konulduğunda o sebzeye karşı gösterdikleri direnç her geçen gün azalıyor. Bebeklerin yarısından fazlası aynı yemek 5 gün üst üste masaya geldiğinde o yemekle bağ kurmaya başlıyor. Uzmanların çağrısı en az 10 gün üst üste aynı yemeğin denenmesi… Yapılmaması gereken ise, “Brokoli de yemeyiversin” diyerek vazgeçmek. Bebeğinizin bütün sebzelere ihtiyacı olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayın.

Bebeğinizin sevdiği yemek formunu iyi inceleyin

Diyelim ki bebeğiniz muhallebi türü sıvı gıdalara daha çok ilgi duyuyor; o halde sebzelerden püre veya ona özel bir smoothie yapmayı deneyin. Kek, ekmek gibi daha katı gıdalar ilgisini çekiyorsa; sebzeleri fırında hatta gerekirse kek kalıbının içinde pişirin. Tabağı bir oyun alanına çevirmek de başka bir seçenek. Sebzelerden insan, hayvan ve doğa figürleri yaratmaya çalışın.

Çocuklar için eğlenceli kahvaltı tabağı sayfamı ziyaret ederek fikir alabilirsin: Eğlenceli kahvaltı tabağı

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz