Fermente Üzüm Sirkesi Yapımı

0
Ev yapımı Fermente siyah Üzüm Sirkesi

Resveratrol zengini ev yapımı fermente üzüm sirkesi yapımı….

Sağlığımız için kıymetli bitkisel moleküllerden biri olan resveratrol, en çok siyah çekirdekli üzümün kabuğunda ve çekirdeğinde bulunur. Yapılan araştırmalarda, resveratrol anti-kanserojen, yaşlanma karşıtı, metabolik sendrom ve lipid metabolizması için faydaları ve ciltte özellikle akne vulgaris için etkisi ile ön plana çıkmıştır. Fermantasyon ise canlılıktır, hayattır. Resveratrolden faydalanmak İçin her gün kilolarca üzüm yememize gerek yok. Özellikle bitki parçalandığı zaman açığa fazla miktarda çıkan bu molekülü bir de fermente sirke haline dönüştürerek, tüm yıl boyu etkilerinden faydalanabiliriz.

Öncelikle fermente sirke yapımı için organik ilaçsız siyah üzüm tercih edin.

Sirkemizin içinde resveratrolden yüksek oranda faydalanabilmek için üzümün sirke yapılmadan önce öğütücü bir müdahaleye maruz kalması kabuk ve çekirdekteki resveratrol açığa çıkartır.

  • Yıkanmış üzümleri bir rondo yardımı ile az miktar içme suyu ile eziniz.
  • Parçalanmış üzümleri kaynak su ile temizleyip cam kavanoza doldurup üstüne 1 su bardağı ev yapımı sirke ve sirke anasını koyup karıştırın. Elinde doğal sirke ve sirke anası yoksa da dert etmeyin. İçine herhangi bir ilave yapmadan tarife devam edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız cam kavanozun ağzına kağıt peçete veya beyaz tülbenti paket lastiği ile hava alacak şekilde kapatıp tam karanlık bir yere kaldırın. Meyveler dibe çökene kadar her gün karıştırın. 

Sirke sinekleri ve farklı kirleticileri uzak tutmak için sirkenizi beklettiğiniz dolaba karanfil ve limon yağı damlatmakta fayda var.

Fermente Üzüm Sirkesi | Sirke Anası

Sirke yaklaşık 2-3 ayda son halini alır. Ama daha da uzun bekletebilirsiniz. İdeal sirke aitlik oranı PH= 2-3 arasında olmalıdır. 

Sirke üzerinde oluşan anaları atmayıp buzdolabında kapalı kavanozda sirke içinde saklayıp yeni sirke yapımında kullanabilirsiniz.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz