2023 Yarıyıl tatili İstanbul Modern Çocuk Atölyeleri

0
İstanbul Modern yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenceli ve yaratıcı bir program hazırladı.

İstanbul Modern’in Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu 23 Ocak’ta başlıyor

Yarıyıl tatilinde çocukları yaratıcı sanat atölyeleri bekliyor

İstanbul Modern yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenceli ve yaratıcı bir program hazırladı. Değişen Figürler, Lekeler ve Çizgiler, Renk Oyunları, Benim Bakışım ve Birleşen Nesneler adlı atölyelerden oluşan program çocukları bekliyor

23 Ocak-2 Şubat 2023 tarihleri arasında hafta içi her gün düzenlenen Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu’ndaki atölyeler, farklı kavramlara odaklanarak çocuklara sanatın farklı ifade alanlarını tanıtıyor.

Değişen Figürler, Lekeler ve Çizgiler, Renk Oyunları, Benim Bakışım ve Birleşen Nesneler adlı atölyeler, İstanbul Modern’in koleksiyon ve süreli sergilerinin sanal tur gösterimiyle başlıyor. Çocuklar, sanat yapıtlarını müze eğitimcileriyle birlikte çözümlüyor. Ardından müze eğitimcisinin canlı olarak paylaşacağı sanat etkinliğini izlerken kendi sanat çalışmalarını yaratıyorlar.

Çocuklar atölyelerin her birine ayrı ayrı veya bir bütün olarak katılabiliyor. Atölyelerin hepsine kayıt yaptıranlara Çocuklara Çevrimiçi Sanat Okulu Katılım Belgesi veriliyor.

Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu’ndaki atölye çalışmaları, 4-7 yaş grubu çocuklar için 11.00-12.00, 8-12 yaş grubu çocuklar için ise 14.00-15.00 saatlerinde düzenleniyor.

Atölye çalışmaları video konferans sistemi aracılığıyla canlı olarak gerçekleşiyor. Katılım kontenjanla sınırlı.

Detaylı bilgi için 212 334 73 41 ve [email protected]  

Online kayıt için: http://www.istanbulmodern.org/ 

mumsy natural doğal balm stick BOO BOO stick herşeyin en doğalını tercih ettiğimiz çocuklarımızın günlük olarak kuruyan dudakları, sinek ısırıkları, minik sıyrıklar ve çizikleri için...

Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu Programları 

Değişen Figürler

4-7 yaş grubu için 23, 30 Ocak Pazartesi, 11.00-12.00

8-12 yaş grubu için 23, 30 Ocak Pazartesi, 14.00-15.00 

İnsanlar tarih öncesi çağlardan günümüze sanat yaparken ilham aldıkları şeyleri neden ve nasıl sadeleştirir? Sanatta sadeleştirme ne demektir? Bir sanatçı kendine özgü bir imgeyi nasıl oluşturur?

Atölye çalışmasında çocuklar “figür” ve “soyutlama” kavramlarına odaklanıyor. Program, Selma Gürbüz’ün “Orman II” ve “Ağaç Kadın” adlı sanat çalışmalarının incelenmesiyle başlıyor. Sanat uygulamasında, müze uzmanını izleyen çocuklar, farklı ilham kaynaklarını nasıl sade bir forma dönüştürebileceklerini araştırıp, bir ağaç, bir kedi ya da bir insan imgesinin, çağdaş sanatta nasıl farklı biçimde stilize edilebileceğini keşfediyorlar

 

Renk Oyunları

4-7 yaş grubu için 24, 31 Ocak Salı, 11.00-12.00 

8-12 yaş grubu için 24, 31 Ocak Salı, 14.00-15.00 

Renk nedir? Renkleri nasıl görürüz? Ana renkler, ara renkler ve zıt renkler nelerdir? Sanatçıların renk hakkındaki düşünceleri nelerdir?

Atölye çalışması renk ve renkler arasındaki ilişkilere odaklanıyor. Fahrelnissa Zeid’in “Triton Ahtapotu” ve Abidin Elderoğlu’nun “Uzaydan Görünüm” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlayan program, çocukların kâğıt üzerine sadece renk kullanarak bir resim oluşturma deneyimiyle tamamlanıyor.

 

Lekeler ve Çizgiler

4-7 yaş grubu için 25 Ocak, 1 Şubat Çarşamba, 11.00-12.00

8-12 yaş grubu için 25 Ocak, 1 Şubat Çarşamba, 14.00-15.00

Sanatta leke nasıl kullanılır? Çizgi nasıl oluşur? Lekeler ve çizgilerle ne tür sanat çalışmaları üretilebilir?

Atölye çalışması “çizgi” ve “leke” kavramlarına odaklanıyor. Devrim Erbil’in “Doğa Yorumu” ve Nuri Kuzucan’ın “Dışarıdan” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlayan çocuklar, müze uzmanını izlerken kâğıt yüzey üzerine sulu boya ile lekeler oluşturup farklı karakterlere sahip çizgilerle sanat çalışmalarını tamamlıyorlar.

Yarıyıl tatilinde çocuklarınız daha fazla etkinlik haberi için resmi tıklayın ↑↑

Birleşen Nesneler 

4-7 yaş grubu için 26 Ocak, 2 Şubat Perşembe, 11.00-12.00

8-12 yaş grubu için 26 Ocak, 2 Şubat Perşembe, 14.00-15.00

Heykel nasıl yapılır? Geçmişten günümüze heykel nerede karşımıza çıkar? Heykeltıraşlar hangi malzemeleri kullanır? Nesneleri birleştirerek heykel yapabilir miyiz?

Atölye çalışması heykel sanatına ve sanatsal üretim süreçlerine odaklanıyor.  Kuzgun Acar’ın “İsimsiz” ve: mentalKLINIK’in “Double Cherry” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasının ardından çocuklar, sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek heykel sanatının tarihine dair bilgiler ediniyor. Programın sanat uygulamasında ise kâğıt ruloları kullanarak bir araya getiriyor ve küçük heykeller oluşturuyorlar.

 

Benim Bakışım

4-7 yaş grubu için 27 Ocak, 3 Şubat Cuma, 11.00-12.00

8-12 yaş grubu için 27 Ocak, 3 Şubat Cuma, 14.00-15.00

Natürmort nedir? Sanatçılar resmini yapacakları nesneleri nasıl seçer? Nesneler bize ne anlatır? Bir nesneyi anlatmanın farklı yolları nelerdir?

Atölye çalışması çağdaş sanatta “natürmort” ve “doğa” konularına odaklanıyor. F. Tülin’in “Kirazlı Zamanlar” ve Nusret Nurdan Eren’in “İstanbul” adlı sanat çalışmalarını yorumlayarak başlayan programın sanat uygulamasında ise atölye çalışması için belirledikleri bir nesneyi kendi bakış açılarıyla resimliyorlar.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz