Şişli’de 23 Nisan Coşkusu
Şişli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için dopdolu bir program hazırladı. Üç farklı yerde, 4 gün boyunca sürecek etkinliklerle çocuklar bayramlarını doyasıya eğlenerek kutlayacak. Müzik, tiyatro ve gösterilerle dolu programda, İllüzyonist ve jonglör Kerem Eser de Şişlili çocuklarla buluşacak.
Şişli Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, 20 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde başlayacak. Şişli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevleri öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, gösteri grupları sahne alacak ve şiirler okuyacak. Etkinlikler, 21 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te, Feriköy Sosyal Tesisleri Oyun Kitaplığı’nda gerçekleşecek Pırlangıç Grubu’nun Çocuk Şarkıları Konseri ile etkinlikler devam edecek.
22 Nisan Pazar günü saat 13.00’de Şişli Belediyesi Nazım Hikmet ve Kültür Merkezi’nde, Kofi’nin Yolculuğu isimli tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak. Müzik ve dans eşliğinde gerçekleşecek tiyatro oyununda, Kofi’nin öğrenerek ve keşfederek büyüme hikâyesi anlatılacak.
23 Nisan’da Cemil Candaş Kültür Merkezi’nden çocuk sesleri yükselecek
23 Nisan günü Cemil Candaş Kültür Merkezi 14.00-17.00 saatleri arasında dopdolu bir kutlamaya ev sahipliği yapacak. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün katılımıyla gerçekleşecek program, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemini anlatıp, tarihine değinmesi ile başlayacak. Ardından, Şişli Belediyesi Çocuk Korosu Yine bir Gülnihal Üsküdar’a Gideriken, Hatırla Sevgili, Ağlama Değmez Hayat gibi sevilen şarkıları seslendirecek.
Şişli’nin en kalabalık ritim grubunu oluşturan Hayaller Orkestrası’nın birbirinden yetenekli 45 öğrencisi, 5 parçalık müzik performanslarını sergiledikten sonra sahneyi dansçı çocuklara bırakacaklar. Şişli Kaymakamlığı, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ortaklığıyla 3 yıldır yürütülen Çocuk Modu Atölyesi’nden 6 kız öğrenci, 23 Nisan için hazırladıkları özel dans gösterisini izleyicilere sunacak.
İlerleyen dakikalarda çocukların sevgilisi illüzyonist ve jonglör Kerem Eser, özel gösterisini sergilemek üzere sahnede olacak. 2007-2012 yılları arasında, TRT Çocuk ekranlarında “Paytak” karakteriyle çok geniş bir seyirci kitlesine hitap eden Eser, 40 dakikalık şovu boyunca katılımcılara birbirinden eğlenceli ve keyifli dolu anlar yaşatacak.
Programın tüm çocukların ortak katkısıyla hazırladığı şovla tamamlanmasının ardından, katılımcı çocuklara İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Aziz Nesin’in Anıtı Dikilen Sinek kitapları hediye edilecek.
Etkinlik takvimi
20 Nisan Cuma
10.00-13.00 – Şişli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevleri öğrencileri gösterisi
Nazım Hikmet Kültür Merkezi
21 Nisan Cumartesi
14.00 – Pırlangıç Grubu Çocuk Şarkıları Konseri
Feriköy Sosyal Tesisleri Oyun Kitaplığı
22 Nisan Pazar
13.00 – Kofi’nin Yolculuğu
Nazım Hikmet Kültür Merkezi
23 Nisan Pazartesi
14.00 -17.00 – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması
Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi
Adres:
Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi: 19 Mayıs Mahallesi, Halaskargazi Caddesi, No:168 / Şişli
Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi: Halide Edip Adıvar Mahallesi, Darülaceze Caddesi. Boruçiçeği Sok. No: 9/1-1 / Şişli
Feriköy Sosyal Tesisleri Oyun Kitaplığı: Baruthane Cad. No: 96 Feriköy / Şişli