Yaz bitmeden çocuklarımız için etkinlikler

0

Eğitici öğretici atölyeler ve yaz okulları

Eğitici öğretici atölyeler ve yaz okulları
Eğitici öğretici atölyeler ve yaz okulları

Yazın son günlerinde çocuğunuzun hem eğlenip hem de öğrenerek güzel zaman geçirmesi için aşağıda önerilerimiz bulabilirsiniz. Birçok etkinliğin yer aldığı bir rehber hazırladık. Hem annesinin meleği hemde tüm arkadaşları için..

 

Her çocuk astronot doğar

Çocuklar, sanat tarihindeki önemli isimleri ve sanat eserlerini yaratıcı etkinliklerle birleştirerek Monet’in gökyüzünün tanıyor, Van Gogh’un ciceklerini kokluyor, Gaudi’nin reylerini dolaşıyor ve Kandinski’nin sekillerini yorumluyor.

Mekan: Astronot Cocuk Sanat İstasyonu Tel: 0216 325 5789

Tahta oyuncak boyama atolyesi

Küçükler birbirinden farklı sevimli şekillerden oluşan oyuncaklarla oynarken çok eğlenecek. Böylece kendi oyuncaklarını yaparken yaratıcılıklari da gelişecek. Atölye alanında farklı bir etkinlik olmadıgı sürece her Cumartesi pazar gerçekleştiriliyor.

Yer: istanbul Oyuncak Müzesi

Borusan Contemporary yaz okulu

Uzman sanat eğitmenlerinin yönetiminde, çocukların görsel algı ve eleştirel düşünme  becerileri gelişecek. Çocuklar program kapsamında farklı malzemeler ve teknikler kullanacakları çalışmalarla güncel sanatın temel kavramlarıyla tanışacaklar.

Borusan Contemporary Yaz Okulu

Tel: (0212) 393 52 00

S.Ü. SAKIP SABANCI MÜZESİ

Odamın mimarıyım

7-10 Ağustos tarihleri arasında 2 dönem yapılıyor. Çocuklar, odalarını yeniden planlayıp dekoratif objeler hazırlama imkanı bulurken, tasarım çalışmalarında ise lamba, yastık, duvar çıkartması ve saat gibi objeler üretecekler.

Sesin teknolojik yolculuğu

Müzisyen ve eğitimci Tuna Pase tarafından yönetilen atölyede, 8-10 yaş grubu çocuklar, 14-17 Ağustos arasıda; sesleri ve enstrümanları tanımanın yanı sıra, farklı dünya müziklerini öğrenerek etnik bir enstrüman tasarımı ve ses kayıt çalışması deneyimini yaşayacaklar.

Tel: (0216) 550 97 62

İSTANBUL MODERN

Benim oyun çadırım

Çocuklar, yaşadıkları mekanlara karşı farkındalıklarını geliştirecek. Tarih-saat: 6 Ağustos/09:00-13:00

Benim şatom

Sevdikleri masallarda geçen şatoları hayal ederek, küçükler kendi şato maketlerini yaratacaklar.

Tarih-saat: 6 Ağustos/09:00-13:00

Dinazorlar Yaşasaydı

Bu etkinlikte çocuklar ‘Dinazorlar hala yaşoyor olsalardı dünya nasıl bir yer olurdu?’ sorusunun yanıtını arayacaklar

Tarih-saat: 14 Ağustos/09:00-13:00

Küçürü’nün ormanı

Minkler Cırcırböceği Küçürü’nün macerasını konu alan, György Kopanyi’nin yazdığı ‘Ay’a Aşık olan Küçük Cırcırböceği’ adlı masaldan yola çıkarak doğaçlama bir tiyatro oyunu oynacaklar.

Tarih-saat: 7 Ağustos/09:00-13:00

Denizler Altında

Çocuklar ‘Denizler Altında 20.000 Fersah’ isimli bilimkurgu romanından yola çıkarak, su altı dünyasının gizemlerini su üstüne çıkaracaklar.

Tarih-saat: 8-22 Ağustos/09:00-13:00

Genç Müzeciler

Bu etkinlikte çocuklar İstanbul Modern’i tanıyarak, kendi müzelerini maket çalışmalarına taşıyacaklar.

Tarih-saat: 13-27 Ağustos – 13:00-15:00

Sihirli Işık

Işığın yaşamımızdaki önemini vurgulayan atölye çalışmasında çocuklar, ışığın rengi ve bu renklerin çağrışımlarını konuşacaklar.

Tarih-saat: 6-9 Ağustos/13:00-15:00

Bir kostümün öyküsü

Çocuklar, İstanbul Modern’i gezerek yapıtlardaki renk kullanımını ve lekeci anlatımları inceleyecekler. Bunları daha sonra kostümlere taşıyacaklar.

Tarih-saat: 14-28 Ağustos/13:00-15:00

Gölge Kuklalar

Çocuklar gölge kuklaları yaratarak, kendileri renkli kağıtlardan oluşturdukları kuklalarıyla bir gölge tiyatrosu hazırlayacaklar.

Tarih-saat: 7 Ağustos/13:00-15:00

Tel: (0212) 334 73 00

İTÜ BİLİM MERKEZİ

Arkeoloji Yaz Okulu

Bir arkeologun meslek hayatının çocuklar için beş gün boyunca yaşanabilen bir deneyime dönüştürüldüğü bu programda; mumya yapımı, restorasyon, kazı çalışması, tümleme, orienteering ve çivi yazısı gibi atölye  çalışmalarını içeriyor. Hafta içi her gün yaz boyunva devam edecek.

Çılgın bilim atölyesi

Bilim şovları, enerji, yalıtım, elektrik, astronomi, geri dönüşüm, böcek gözlemleri, mutfakta bilim ve ilginç kimya konulu atölye çalışmaları ile planetrayum gezilerini içeriyor. Atölye yaz boyunca devam edecek.

Elektronik atölyesi

Bu programa katılan her öğrenci elektronik mühendisliğine adım atacak; telgraf, piyano, çılgın ışıklar gibi çeşitli elektronik devreler hazırlayacaklar.

Tel: (0212) 251 60 13

PROF. ZİHNİ SİNİR PROCELERİ

Prototip Atölyesi

Yeni ürün geliştrime, maket çalışmaları, yaratılan yeni objelerin seri üretime uygun üretim teknikleri geliştirilecek. Ekip: Atakan Aydın, Mevlüt Çakmak, Burak Ocakçı, İrfan Sayar

Seri üretim atölyesi

Seri üretim bantları, çalışma takviminin ve maliyet  hesaplamalarının yapıldığı ve üretime geçildiğ atölye çalışmaları sabah başlayp saat 18:00’e kadar devam etmektedir.

Mini robotik workshop

Elektronik, mekanik ve robotik içerikli çalışmalalar, öğrencilerin beceri, bilgi ve ilgi seviyelerine uygun olarak gerçekleştirilecek. Her kurun sonunda procelerini tamamlayan çocuklara ‘Porof. Zihni Sinir-Proceci Sertifikası’ verilecek.

Tel:(0212) 325 71 25

SİNEMA

Cesur-Brave

Çok yetenekli bir okçu olan Merinda Kral Fergus ve Kraliöe Elenor’un aceleci kızlarıdır. Kendi hayat yolunu çizmeye kararlı olan Merinda, ülkenin şamatacı lordlarına ait olan asırlık ir geleneğe karşı çıkar: Heybetli Lord Macguffin, huysuz Lord Macintosh ve aksi Lord Dingwal. Merinda’Nın hareketlerinin  farkında olmadan krallık içerisinde kaos ve öfke yaratı. Garip Bilge Kadın’a başvurduğunda  ise uğursuz bir dilek onu beklemektedir. Merinda peşndeki tehlikeli güçleri keşfederken çok geç olmadan o korkunç laneti bozmaya çalışır ve gerçek cesaretin ne olduğunu anlar.

Tür: Komedi/Animasyon

Max Maceraları 2 – Krallığa Yolculuk

Aslan Max, tüm çocukları tekrar sinema salonlarında eşsiz, eğlenceli ve çok daha aksiyon dolu bir macerayla buluşturuyor. Bu büyük macerada ezeli rakibi Gölgelerin Efendisiyle karşılaşacak  ve Aslan Krallığı’nı kurtarmak için zorlu bir savaş verecek..

Tür: Animasyon/Macera

 

 

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz