Bebek Bakımı | Yenidoğan bebeklerde cilt bakımı nasıl olmalı? | 2023

0
Yenidoğan Bebeğin cilt bakımı nasıl olmalı? Yeni doğan bebeğin cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Yenidoğanların ve bebeklerin cilt bakımı ve pişik için alınabilecek önlemler. yeni doğan bakımı,yenidoğan ve bebeklerin cilt bakımı,dermatoloji,bebekte cilt bakımı,yenidoğan cilt bakımı,yeni doğan bebeklerde cilt bakımı,bebeğin cilt bakımı için öneriler,yenidoğan bakımı,yenidoğan bebeklerde cilt bakımı ve sık karşılaşılan sorunlar,Yenidoğan bebeğin deri temizliği, göbek bakımı, bebeklerde saç bakımı ve kepek sorunu, tırnak bakımı, pişik konusu,Yenidoğan Bebeklerde Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalıdır,bebek banyo su sıcaklığı,Yeni Doğan Bebeğin Bakımı ve Anne Sütü ile Beslenmesi,bebek cildi,bebek sağlığı,Yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli, oda sıcaklığı nasıl olmalıdır,Yeni doğan bebeğin,Yeni doğanbebeğin cilt bakımı nasıl yapılmalıdır,

Bebek Bakımı | Yenidoğan bebeklerde cilt bakımı nasıl olmalı?

Yenidoğan bebeğinizin cildi hassas; ince, duyarlı ve az yağlı olduğu için tahrişlere ve mikroplara karşı açıktır. Zamanında doğan bebeklerde cildi kaplayan ‘verniks’ denen mumsu madde önemli bir koruyucu görevi sağlar. Doğum süresi geçmiş bebeklerin ise cildi buruşuk olur. Bu buruşukluk kısa sürede toparlayacak merak etmeyin, tamamen fazladan suda kalmaktan kaynaklanıyor ve bebeğiniz doğduktan kısa süre sonra bebeğinizin vücudu fazla suyu ve ödemi kendiliğinden atacak. Bu esnada bebeğiniz size daha bir zayıflamış gelecek. Aslında bebeğinizin kaybettiği gramlar anne karnındaki sudan ibaret. Doğumdan sonraki haftalarda bebeğinizin cildi pul pul dökülmeye başlayacak. Çünkü bebeğinizin anne karnındaki derisi dökülüp yenilenecek. Endişelenmeyin, bunda da bir anormallik yok! Bebeğinizin cildi anne karnından sonra dış dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor.

Bebek Cilt Bakımı | Bebekler sabunla yıkanır mı?

Bebek vücudu neyle yıkanır?

Doğumdan hemen sonra yenidoğan bebeğinizin cildini yıkamak yerine verniksin koruyuculuğundan faydalanmak gerekir. Yenidoğan bebeğinin cildini sabunlamak yerine steril su ile silerek çok bastırmadan temizlemeyi tercih edin. Bir süre sonra bebeğinizin cildinin PH’ı ile uyumlu ürünleri tercih edebilirsiniz. Sabun bebeğinizin cildinin ph dengesini bozar…  Bebeğinizin cildini sık sık şampuanlayarak temizlemek yerine sadece su ile banyosunu yaptırabilirsiniz. Haftada 2-3 defa şampuanla banyo yaptırmak yeterli olacaktır.

Bebeklerde cilt kuruluğu

Sıcak su bebeğinizin cildini kurutabilir. Zira sıcak su, ciltte bariyer görevi gören doğal yağların yok olmasına neden olur. Bebeğinizin hassas cildinde kısıtlı miktarda bulunan bu bariyerlerin cildi nemli, yumuşak ve pürüzsüz tutmak için ihtiyaç duyulan nemi hapsetmeye yardımcı olduğundan, bebeğe ılık suyla banyo yaptırmanın tercih edilmesi gerekir. Banyo süresini kısa tutmakta fayda var. Duştan çıkınca bebeğinizin cildinizi nazikçe kurulayın, kesinlikle ovalamayın ve hemen ardından yüz ve vücut losyonunu uygulayın.

Doğumu izleyen ilk günlerde ufak sivilceye benzeyen kırmızı döküntü bebeğin yüzünde ve vücudunda belirir. Buna yenidoğan aknesi denir. Birkaç gün sonra kendiliğinden geçecektir ama bu durumda bebeğin cildinin temizliğine ekstra dikkat edilmeli, tahrişlerden kaynaklı enfeksiyon riski oluşmaması için her zaman steril bez ve steril su ile cildini silerek cildinin temizliğini yapmalısınız. Bebeğinizde yenidoğan aknesi baş gösterdiğinde nemlendirici ve losyon kullanımından kaçınmalısınız. Bebeğin vücudunu temizlemekte kullandığınız sünger ve lif gibi ürünler çok kısa sürede rutubet ve mikrop üreteceğinden hijyenine dikkat edilmeli. Kullanmadan önce iyice yıkamalı veya yıkanan lifleri iyice kurutmalısınız. Aslında bu tip aracı ürünlere de ihtiyacınız yok… Bebeğinizin sabahları ve besledikten sonra yüzünü steril bez ve steril su ile silmelisiniz. Her gün her defasında yeni ve temiz bezler ile gözlerini, her gün ya da gün aşırı kulak kepçeleri içleri ve arkalarını yumuşakça silmelisiniz. Kulak temizliği için kulak çubuğu ve sert sivri cisimleri asla kullanmamalısınız.

mumsy natural en iyi pişik kremi

Bebeğin en sık kirlenen yeri bez bölgesidir. Bu nedenle en yoğun bu bölge tahriş olur. Bebeğinizin altını sık sık kontrol ederek, sık sık bezini değiştirmek, genital bölge cildini temiz ve kuru tutmak tahrişleri ve pişikleri önlemek için çok önemlidir. Bebeğinizin altını temizlerken %100 pamuk ve su bazlı temizlik mendilleri  ya da bebek temizliği için özel üretilmiş sıkıştırılmış pamukları steril su ile nemlendirerek kullanmanızı öneririz. Bebeğiniz kaka yaptıktan sonra hiç bekletmeden poposunu su ile yıkayıp güzelce kurutmanız pişik oluşumunu engellemek için önemli bir tedbirdir. Doktorunuzla görüşerek pişik önleyici ve nemlendirici tavsiyeleri alabilirsiniz. Ben bebeklerimin pişiğinde en çok Mumsy Natural’ın pişik kreminden faydalandım. Size de tavsiye ederim. Bebeğinizin cildi için kullanacağınız losyon ve nemlendiricileri ise organik malzemeler kullanan markalardan seçebilirsiniz. Bebeğiniz için seçeceğiniz cilt bakım ve temizlik ürünleri SLS, SLES, parfüm, boya ve parafin/paraben gibi zararlı etkileri bilinen kimyasallar içermemeli.

isilik nasıl geçer isilik tedavisi isilik mi kızamık mı  

Yenidoğan bebek cilt bakımı ile ilgili Sık Sorulan Sorular:


Bebekler yeşil sabunla yıkanır mı?

Yenidoğan bebeğinizi sabunla yıkamayın. Cildindeki verniks bebeğin ilk günlerinde cildini koruyacaktır. Bebeğiniz için seçeceğiniz ürünlerin içeriği çok önemli. Ben bebeğimin cildi çok kuru olduğu için bebek şampuanı kullanmayı bırakıp halis zeytinyağlı sabuna geçtim. Ama köylüden aldım dediğiniz tipte sabun değil. Bizzat eski sabun teknikleri ile üretim yapan bir yakınımıza yanımda kendi zeytinyağım ile gittim ve bebeğimin cildini perişan edecek boraks gibi maddeleri ekletmeden ürettirdim. Bu kadar kontrol edebileceğiniz bir zeytinyağlı sabun ise tabii kullanabilirsiniz. Kendim için de kızlarım içinde sadece zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Kuru ciltliler mutlaka denesin.
 

 
Sütünüz bol olsun temennilerim ile birlikte emziren annelerin aşağıdaki iki yazıma da mutlaka göz atmasını öneririm….
 

Süt yapan yiyecekler yazımı okumak için aşağıdaki görsele tıklayın!

Bebek Gelişimi | Emzirme: Anne sütünün kalitesi ile tükettiğimiz yiyeceklerin bağlantısı. Anne Sütü Arttırmak için anne sütü yapan yeni keşfim Anne sütü nasıl arttırılır Süt yapan yiyecekler hangileridir ‎Anne Sütünü Arttırmak İçin ‎Anne Sütü Nasıl Artar Anne sütünü arttırdığı bilinen besinler sütü arttırdığına Sütünü Arttıran Yiyecekler süt yapan besinler Anne
 
Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur. Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında annesininmelegi.com’a aittir. annesininmelegi.com’un yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to annesininmelegi.com regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz