fbpx
Ana Sayfa Bebek / Çocuk Bebek Beslenmesi Doğum sonrası yenidoğan bebeği emzirme kuralları ve bebeğinizin ilk anne sütü

Doğum sonrası yenidoğan bebeği emzirme kuralları ve bebeğinizin ilk anne sütü

Başarı ile gerçekleşen doğum, emzirme ile tamamlanır. Bebeğimi Ne Sıklıkta Emzirmeliyim?

0
Bebek Gelişim | Başarılı Emzirme Doğru Emzirme

Yenidoğan Emzirme ve Anne Sütü

Gebeliğinde büyük bir özlem ve merak ile beklediği bebeğini bin bir zahmetle dünyaya getiren her annenin, bebeğine vereceği en değerli armağan anne sütüdür. Hamilelik sürecinde aklınızı en fazla kurcalayan konuların başında, bebeğinizi nasıl doğru emzireceğiniz ve bebeğinizi ne sıklıkta emzirmeniz gerektiği geliyor. Şartlar ne olursa olsun bebeğini en iyi şekilde beslemeye çabalayan tüm yeni anneler övgülerin en büyüğünü hakediyor.

Baştan alırsak; Bebeğinizin doğumu ile hem siz yeni anne olarak hem de bebeğiniz yeni hayatına alışma sürecini yaşar. Bebeğiniz daha anne karnındayken emme alıştırmaları yaparak hayatta kalmaya kodlandı. Bebeğinizin önemli talebide yanında güvende hissettiği biricik annesinin sıcak kollarında, koynunda olmak ve annesi ile hep temasta kalarak annesi ile bağını en yoğun şekilde yaşamak.

Başta yeni anne için emzirmek, bebeğin için de emmek zor olabilir. Yeni anne doğumdan sonra bir yandan iyileşmeye çalışırken, bir yandan da bebeğini emzirip en iyi şekilde besleyerek bakmaya uğraşır. Yenidoğan bebek ise annesinin güvenli kollarında geldiği dünyada, artık kendi ciğerleri ile nefes almaya, emerek beslenmeye alışmaya çalışır.

Güzel duygular, bebeği ile mutlu olmak, sevgi ile bebeğini düşünmek, bebeğini sevmek, bebeğini yanında hissetmek, sütünün bebeği için en iyi besin olduğunu bilmek anneyi emzirmeye hazırlar.

Anne sütü siz farketmeseniz de hamileliğinizin 6.-7. aylarında üretilmeye başlar. İşte bu şekilde bebeğinizin ilk aşısı olan kolostrum meme uçlarında oluşur.

Başarı ile gerçekleşen doğum, emzirme ile tamamlanır

Bebeğinizin doğumundan itibaren yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeyi denemelisiniz. Doğumdan hemen sonra bebeğin çıplak olarak annenin çıplak göğsüne konması, anne ile bebek arasında ilk temasın sağlanması başarılı bir iletişim ve emzirme için önemlidir. Bebeğin en geç bir saat içinde anne memesine verilerek aynı şekilde emzirmenin teşvik edilmesi gerekir. Bebeğin emmeye en istekli olduğu bu dönem geciktirilirse, bebekte uzun bir süre isteksizlik görülür ve ilk emzirmede gecikme olur.

İlk emzirme çok önemlidir; Doğumdan sonra beyinden salgılanan “prolaktin hormunu” düzeyinin yükselmesi ile memelerde süt keseciklerinde süt yapımı artar. Emme uyarısı sonucu duyusal ve hormonal uyarı oksitosinin süt bırakma refleksi sayesinde sütün meme kanallarına akmasını sağlar. Bebeğin emmeye başlaması ile yükselen prolaktin hormonu düzeyi 15-20 dakikada en yüksek seviyesine ulaşır. Meme başları ne kadar sık uyarılır, ne kadar sık emzirilirse süt salgılayan prolaktin hormonu düzeyi uzun süre yüksek kalır.

Hamileliğinizin 6.-7. aylarında üretilmeye başlayan kolostrum yoğun kıvamlı ve sarı renklidir. Halk arasında ağız sütü denen kolostrum konsantre bir sıvıdır. Kolostrum sodyum, potasyum, çinko ve bebeği mikroplardan koruyan hücre ve antikorlar yönünden zengindir. Bu nedenle kolostrumun bir damlası bile ziyan edilmemelidir. Küçük bir miktarı bile (1 çay kaşığı) bebeğinizin doymasına yeterli olmaktadır.

Bebeğiniz azar azar emip yorulup uykuya daldığından, her saat başı emmek isteyecektir. Doğumunuzun 3-4 gününden itibaren  sütünüz bolca gelmeye başladıktan sonra bebeğiniz daha uzun aralıklarla emecektir. Ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz gelir. Zaman içerisinde emzirmeler arasında geçen süre uzayacak ve bir düzene girecektir.

Emzirme sırasında bebeğinizin emmeye başladığı sütün ilk kısmı laktoz yani süt şekeri ve su içerir. Kalan süt ise özellikle bebeğinizin doymasını sağlayacak olan yağlı bölümdür. Emzirme sırasında, bebeğinizi her iki göğsünüzden az az emzirmek yerine bir göğsünüzü tam olarak emzirip göğsünüzün tam boşalmasını sağlarsanız bebeğiniz daha iyi doyacaktır. Diğer göğsünüzde bulunan sütü ise bir sonraki emzirmeye saklamayın. Hemen göğüslerinizde kalan sütü sağarak vücudunuzun bir sonraki emzirme seansına süt üretmesini sağlayın.

Her bebek farklıdır ve emzirme süreleri doğum şekline göre de değişebilir. Ancak bebeğinizi doğumunu takiben ilk yarım saat içinde emzirmeniz bebeğinizin emme refleksini ve annesine ilk temasını gerçekleştirmesi için çok önemlidir. Yenidoğan bebekler ilk birkaç özellikle sık sık uyuyakalırlar ve bir sonraki beslenme vakti için kendileri zaten size sinyal verirler. Bu sinyaller şöyle olabilir;

  • Uyanınca kıpırdanmaya başlamaları
  • Kafalarını çevirir şekilde hareketler yapmaları
  • Emecek bir şeyler aramaya başlamaları, parmak emme, vs.

Anne sütü, bebeklerin gereksinimi olan tüm besin öğelerini ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besin. Anne sütü tamamen doğal, bebeğin büyümesi için yeterli, daima taze, mikropsuz, uygun ısıda ve bedava…

Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir? Meme çatlaklarına ne iyi gelir

“Doğru ve  Başarılı Emzirme” İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Biliyor Musunuz?

Doğum yaptıktan sonra bebek hemşiresinin sizi yönlendirdiği şekilde bebeğinizi emzirmeli, sadece meme ucu ile değil, meme ucunun etrafındaki halkanın da bebeğin ağzında olduğundan emin olmalısınız. Bu şekilde hem bebeğinizin karnı doyar, hem de sizin canınız acımaz ve meme ucu çatlağı oluşmaz. Meme ucu çatlağı oluşmaması için bebeğiniz meme ucunu sert diş damağı ile ısırmamalıdır. Bunun için doğru emzirme yöntemini uygulayarak, bebeğinizin arka sert ve yumuşak damağını kullanarak emmesini sağlamalısınız. Doğru emzirme yöntemi ile hem bebeğinizin karnı doyar hemde sizin göğüs ucu çatlaklarınız oluşmaz.

Ben ilk bebeğimde yaşadığım göğüs ucu yaralarından doktorumun tavsiye ile Mumsy Natural’ın ürünleri kullanarak kurtuldum. İkinci hamileliğimde ise 7. aydan itibaren göğüs uçlarımı Mumsy Natural göğüs ucu bakım kremi ile emzirmeye hazırladım ve ikinci bebeğimde göğüs ucu yaraları derdini yaşamadım. Bu açıdan size de baştan tedbir almanızı öneririm.

Unutmayın bu bir süreç, hem siz hem de bebeğinizin yeni hayatına alışacak ve en doğru yöntemi bulacak. emzirme emzirme yenidoğan bebeği emzirmek doğru emzirme nedir?

Doğumdan itibaren emzirme konusunu baştan alalım, benim en çok aklımı kurcalayan konu doğru emzirip emzirmediğimdi. Dolayısıyla lafı daha da uzatmadan doğru emzirmeyi tarifleyeyim: Bebeğiniz doğdu ve hemen kucağınıza verdiler. Memeyi almıyor, çünkü nasıl emeceğini bilmiyor… Eee, siz de onca okumalarınıza, hazırlanmalarınıza rağmen nasıl emzirilmesi gerektiğini bilmiyorsunuz. Sağınızda solunuzda devam sütü veya daha da fenası şekerli su vermek için ısrar edenleri dinlemeyin. Bebeğiniz formül mama yahut şekerli su ile tok hissederse, emmek için isteksiz olur ve uykuya dalar. Sonuna kadar  doğru emzirme için uğraşın. Bebeğiniz memeyi bulup emmeyi başaramazsa ağzına iyice temizlediğiniz parmağınızı sokun, bebeğinizin önce parmağınızı emmesini sağlayın. Bebeğiniz emmeyi bilerek dünyaya geliyor, azıcık alıştırma, bu yaşamsal bilgisini hemen aktive edecek. Memenizin areolasını (kahverengi halka) elinizle sıkıp, yassılaştırın, bebeğiniz ağzını kocaman açtığı anda memeyi ağzına verin. Bebeğiniz tüm areolanın ağıza girmesi ile memenizi tamamen kavrayabilir, ki bu muhtemel göğüs ucu yara ve çatlaklarının oluşumunu da önler. 2-3 saatte bir, geceler de dahil, uyuyorsa bile uyandırıp emzirmeyi deneyin. Minik meleğiniz çok küçük olduğundan emzirirken kısa sürede yorulup uykuya dalar, emzirme seansını 15 dakikaya tamamlamak için uyandırmak maksadıyla boynunun altını gıdıklayabilirsiniz.

Doğumunuzun ilk günlerinde beyaz renkli akışkan sütünüz gelmese dahi emzirmeye devam edin, çünkü göğsünüz tamamen boş değil. Memenizde bebeğinizi hastalıklardan koruyan, bağışıklığını geliştiren ve büyümesi için gerekli maddeler bulunduran en önemli süt “kolostrum” bulunur. Kolostrum bebeğinizin ihtiyacı oranında memenizde bulunur ve bebeğinizin yeterince doymasını sağlar.

Emzirme seansında konforunuz için, etrafınızda bolca yastık bulunsun, yastıkları hem belinize destek, hem de bebeğinizi taşımaya yardımcı olarak kullanırsınız.

Bebek Gelişimi | Emzirme: Anne sütünün kalitesi ile tükettiğimiz yiyeceklerin bağlantısı. Anne Sütü Arttırmak için,anne sütü yapan yeni keşfim,Anne sütü nasıl arttırılır,Süt yapan yiyecekler hangileridir,‎Anne Sütünü Arttırmak İçin,‎Anne Sütü Nasıl Artar,Anne sütünü arttırdığı bilinen besinler,sütü arttırdığına,Sütünü Arttıran Yiyecekler,süt yapan besinler,Anne sütü nasıl arttırılır, Süt yapan yiyecekler hangileridir,Emziren Anneler İçin Süt Yapan Yiyecekler,Süt Yapan Yiyecekler,Süt yapan yiyecekler nelerdir,İbrahim Saraçoğlu Anne Sütü Yapan Meyveler Nelerdir,Anne sütü ve anne sütünü, İncir, anne sütü artmasını sağlar, Süt Yapan,Anne Sütünü Artıran Yiyecekler,dereotu sağlıklı anne sütü üretimi,Anne sütünü artıran yiyecekler , anne sütünü arttıran besinler, anne sütü üretimi,Sütüm Yeterli mi,Anne Sütü Yapan Yiyecekler Hangileridir,Anne Sütünü Artıran En Önemli Meyve Hangisidir,Anne Sütü Yapan,Anne sütü ve anne sütünü artırmak,Lohusaya Süt Yapan Yiyecekler,süt yapan meyveler, süt yapan yiyecekler ibrahim saraçoğlu, süt yapan yiyecekler kadınlar kulübü, süt yapan çay, anne sütünü artıran gıdalar, süt yapan yiyecekler canan karatay, doğum sonrası süt yapan yiyecekler, süt yapan çorbalar,süt artırıcı, sütü arttırmak için ne yapmalıyız,Süt yapan yiyecekler hangileridir,çok süt yapan mucizevi bir yiyecek,Emzirme hakkında bilinmesi gerekenler,Emzirme Döneminde Beslenme,Anne Sütünün Önemi ,bol bol süt yapan yiyecekler tüketin,Anne sütünü arttırdığı bilinen besinler ve eski zamanlardan beri sütü arttırdığına inanılan besinler nelerdir, Çok sütüm vardı benim,3 aylık bebek, 4 aylık bebek, 6 aylık bebek,anne, anne bebek blog, anne blog,Anne sütü kalitesi nasıl belirlenir, Anne sütünü artıran besinler artırmak için hangi arttıran gıdalar ile anne sütü nasıl artar, anne sütünün kalitesi, anne sütünün kalitesi nasıl anlaşılır, Anne Sütünün Kalitesi Nasıl Anlaşılır ve Artırılır,Anne sütünün kalitesi nasıl artırılır?, Anne sütünün kalitesini artıran 10 besin,Anne Sütünün Kalitesini Artıran Yiyecekler, annenin sütünün kalitesi arttırıcı yiyecekler ve bitkiler, bebek gelişimi, blogcu,blogcu anne, bloger anne, emzirme,Emzirme döneminde sütün besleyici olması için anne nasıl beslenmeli, kaliteli anne sütü nasıl anlaşılır, persentil,persentil hesaplama,sut yapan yiyecekler,Sütüm bebeğime yetiyor mu? Sütümün kalitesi bebeğimin gelişimi için yeterli mi? bebek emzirme süresi bebek emzirme rüyada yeni doğan bebek emzirme videoları emzirme sorunları yeni doğan bebek emzirme pozisyonu yenidoğan bebek emzirme teknikleri yeni doğan bebek emzirme kadınlar kulübü Emzirmenin Temel Kuralları,Emzirmede doğru yöntem nasıldır, Emzirmenin faydaları nelerdir,Emzirmede en çok dikkat etmemiz gereken kurallar nelerdir,bebek Emzirme Rehberi,emziren kadın,La Leche League Türkiye-Emzirme Bilgi ve Destek,iyi emzirmepozisyonu,Yenidoğan Emzirme ve Süt Üretiminde İlk Günler,Emzirmenin 5 Altın Kuralı,Emzirme sırasında süt gelmesi,Başarılı Emzirme Teknikleri ,Bebeğiniz İçin Başarılı Emzirme Teknikleri Hangiler, Başarılı Emzirme İçin Dikkat Etmeniz Gerekenlerin Neler Olduğunu Biliyor Musunuz?

Anne sütü üretimi

Doğumdan 2-4 gün sonrasında göğüslerinizin dolduğunu ve sıcaklaştığını hissedeceksiniz. Bu sütünüzün geldiğini gösterir. Sütünüz bebeğinizin ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterir. Önceleri kolostruma kıyasla daha ince gelecektir; ancak sonradan emzirme devam ettikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.

Bebeğinizi her emzirişinizde, vücudunuz bir sonraki emzirme zamanınızı ayarlamaktadır. Bebeğinizin emme sıklığına göre süt üretiminiz de artacak ya da azalacaktır.

Yenidoğan Bebeğimi Ne Sıklıkta Emzirmeliyim emzirme bebek emzirme  emziren  emziren annelere  emziren anne  yenidoğan bebek emzirme yeni doğan bebeği emzirmek emzirme dönemi  yeni dogan emzirme yeni doğan bebeğin emzirilmesi yenidoğan bebek ne kadar emer emzıren anneler bebek ne kadar emzirilmeli  bebekler ne kadar emmeli  yenidoğan bebeklerde emzirme emzikli kadınlarda beslenme yenidoğan ne kadar emmeli yeni doğan bebeklerde emzirme emziren anne beslenme  yeni doğan bebek emzirme yenidoğan bebeklerde emzirme süresi yenidoğan bebeği emzirme emzirme beslenme  yenidoğan bebek emzirme süresi yeni doğan bebek ne kadar emmeli emziren anneler için emzirmede beslenme yenidoğan emzirme yeni doğan bebekler emzirme süresi bebekler ne kadar yeni doğan emzirme yenidoğan bebek ne kadar emmeli bebeklerin emmesi yeni dogan bebek hangi araliklarla emzirilmeli bebekler ne kadar süre emzirilmeli yeni doğan bebek beslenme sıklığı  bebekler kaç saate bir emzirilir yeni dogan bebek ne kadar emmeli yenidogan emzirme suresi  lohusa anne beslenmesi emzikli kadınların beslenmesi yeni doğan bebeklerin emzirme süresi bebekler ne kadar sürede emzirilmeli yeni doğan bebekler ne kadar emer yenidoğan bebekler ne kadar emmeli bebegi kac saatte bir emzirilir  yeni dogan bebek kac saatte emzirilir yenidogan bebekler ne kadar emzirilmeli yeni doğan bebekler kaç saatte emzirilmeli yenidoğan ne sıklıkla emzirilmeli yeni doğan bebekler kaç saat arayla emzirilmeli bebekler kaç saatte bir emzirilmeli  yeni doğan bebeğin emzirme süresi  yeni doğan bebek ne sıklıkta emzirilmeli emzirirken ne yemeli emzirme dönemi beslenme  yenidoğan bebekler kaç saatte bir emzirilmeli yenidoğan süt ihtiyacı yenidoğan kaç saatte bir emzirilir emziriyor bebek ne kadar emzirilir yenidoğan kaç saatte bir emzirilmeli bebekler kac saate bir emzirilmeli yenidoğan bebeği emzirme süresi yeni doğan emzirme süresi yenidoğan ne kadar emer bebekler kaç saatte bir beslenmeli emziren anneler ne yememelidir  yenidoğan bebek ne kadar emzirilmeli emziren annenin yemesi gerekenler  yenidoğan bebekler ne kadar emer yeni doğan bebekler ne kadar emzirilmeli yeni doğan bebek ne sıklıkla emzirilmeli emzirme nasıl olur annenin beslenmesi yeni doğan kaç saatte bir emzirilmeli bebek ne kadar süre emzirilmeli yenidoğan bebek kaç saatte bir emzirilir bebek kaç saatte emzirilmeli yeni doğan bebek ne kadar süt emmeli yeni doğan bebek ne kadar süt emer yeni doğan bebeklerin emzirme saatleri yeni doğan bebekler gece kaç saatte bir emzirilmeli bebekler kaç saatte bir acıkır bebek kaç saatte bir emmeli yeni doğan bebek ne kadar emzirilmeli  bebek kac saate emzirilmeli emzirme türk yenidoğan ne kadar emzirilmeli bebekler ne sıklıkla emzirilmeli yenidoğan bebeğin emmesi gereken süt miktarı emzirme döneminde neler yenmemeli yeni doğan bebekler kaç saatte emzirilir yeni doğan bebek hangi sıklıkla emzirilmeli yeni doğan bebek gece kaç kez emzirilmeli emzirme döneminde gaz yapmayan yiyecekler yeni doğan bebekler hangi sıklıkla emzirilmeli yeni doğan bebek ne kadar süt içer  emzirirken neler yenmemeli  yenidoğan bebek süt miktarı yenidoğan emzirme düzeni yenidoğan emzirme süreleri yenidoğan emzirme süresi kadınlar kulübü yenidoğan emzirme teknikleri yenidoğan emzirme pozisyonları yenidoğan emzirme sorunu yenidoğan emzirme sıklığı yenidoğan emzirmek için uyandırmak yenidoğan emzirme yöntemleri yenidoğan emzirme şekli yenidoğan emzirme yenidoğan emzirme eğitimi yenidogan emzirme araligi yeni doğan emzirme sıklığı yeni doğan bebek emzirme sıklığı yeni doğan bebeği emzirmeye alıştırma yenidoğan bebeği emzirmeye alıştırmak yeni doğan bebek emzirme yeni doğan bebek emzirme süresi yeni doğan bebeği emzirme yeni doğan bebek emzirme pozisyonu yeni doğan bebek emzirme videoları yeni doğan bebek emzirme parası yenidoğan bebek emzirme teknikleri yeni doğan bebeği emzirme şekli yeni doğan bebeği emzirme teknikleri yeni doğan çocuğu emzirme yenidoğanda emzirme düzeni yenidoğan doğru emzirme yeni doğan da emzirme yenidoğan bebeklerde emzirme düzeni yeni doğan bebekler de emzirme yenidoğan gece emzirme yenidoğan ilk emzirme yeni doğan bebek emzirmek için nasıl uyandırılır yenidoğan bebek emzirmek için uyandırılır mı yenidoğan bebeği ilk emzirme yeni doğan bebek için emzirme parası yeni doğan bebek ilk emzirme yeni doğan bebek emzirme kadınlar kulübü yenidoğan buzağı emzirme kovası yenidoğan emzirme miktarı yenidoğan emzirme nasıl olmalı yeni doğan bebek nasıl emzirme video yeni doğan bebeği emzirme oyunları yeni doğan emzirme ödeneği yenidoğan emzirme problemleri yeni doğan emzirme parası yenidogan emzirme pozisyonu yeni doğan emzirme pozisyonu yenidoğan emzirme politikası yenidoğan emzirme pdf yenidoğan bebek emzirme pozisyonu yeni doğan bebeğin emzirme pozisyonu yeni doğan bebeği emzirme pozisyonu yeni doğan bebeği emzirmek rüyada yeni doğan emzirme süresi yenidoğan emzirme sorunları yenidogan emzirme saati yenidoğanda emzirme süresi yenidoğan süt emzirme yeni doğan sarılığı emzirme yeni doğan bebekleri emzirme şekli yeni doğan bebeği emzirme şekilleri yeni doğan bebek emzirme şekli yeni doğan bebek emzirme şekilleri yenidoğanda emzirme teknikleri uzmantv yeni doğan bebek emzirme yeni doğan bebek emzirme uzmantv yeni doğan emzirme videoları yeni doğan emzirme videosu yenidoğan ve emzirme yeni doğan bebek emzirme videosu yeni doğan bebeği emzirme video yenidoğan sarılığı ve emzirme yeni doğan bebek ve emzirme yenidoğan emzirme yöntemi yenidoğan emzirme youtube yeni doğan bebeği emzirme yöntemleri yeni doğan bebek emzirme yöntemleri yeni doğan bebek emzirme yöntemi yeni doğan bebek yatarak emzirme yeni doğan bebek emzirme zamanı yenidoğan emzirme nasıl olmalı yeni doğan bebek ne kadar sürede emzirmesi yeni doğan bebeği ne kadar emzirmeli yeni doğan bebekleri ne kadar emzirmeli yeni doğan bebeğimi ne kadar emzirmeliyim

Bebeğimi Ne Sıklıkta Emzirmeliyim?

Yenidoğan bebeğinizi her istediğinde emzirin. Buna bebek kontrolünde beslenme de denebilir. Bırakın bebeğiniz ne zaman ve ne kadar emeceğine kendi karar versin. Emzirmelere saat koymak çok doğru değil. Başlangıçta emzirmekten başka bir şey yapmıyormuş gibi hissediyor olabilirsiniz, ama bebeğinizle birlikte belirli bir emzirme düzenine gireceksiniz, ve süt üretim miktarınız da belirlenmiş olacak.

Geceleri emzirmek çok önemlidir çünkü süt üretmeye yarayan hormon (prolaktin) üretimi geceleri daha fazla olur. Ayrıca geceleri yenidoğan bebeğinizin sizinle aynı odada beşikte uyuması daha güvenli olacaktır.

Bazı kadınlar emzirirken şiddetli sızlama hissederler. Bazıları ise hiçbir şey hissetmezler. Sütün gelişi fazlalaştıkça bebeğinizin nasıl hızlı ve ritmik hareketlerle sütü emdiğini göreceksiniz. Bebekler genelde hızlı hızlı emişlerden sonra bir durup daha fazla süt gelmesini beklerler. Eğer bu bekleme anında uyuya kalırsa, tam dalmamışsa uyanabiliyor mu diye kontrol edin.

Bebeğiniz ağladığında, bebeğinizin aklınızdan geçtiği bir anda veya ılık duş aldığınız zamanlarda sütünüzün kendiliğinden aktığını görebilirsiniz. Bazen beklenmedik zamanlarda göğüslerden süt gelebilir. Böyle olduğunda elinizi yavaşça göğüs ucunuzun üzerine kapatın, bu akmasını durduracaktır. Ayrıca pamuklu göğüs pedleri kullanmanız kıyafetlerinizin ıslanmasını engelleyecektir.


Ama benim sütüm az ne yapabilirim diyen anneler sütünüzü artırmak ile ilgili bilgileri annesininmelegi.com’da bulabilirsiniz. Anne sütünü artırmaya yönelik yazılarımıza göz atın

“Süt yapan yiyecekler | Hangi besinler anne sütünü artırır? Tükettiğimiz yiyecekler anne sütü miktarını nasıl etkiler? 

Anne sütünü artıran tarifler için tıklayınız

Anne sütünü artırmak için Ramazan’ın güzel meyvesi hurmayı tüketin. Kendinizi yorgun, enerjisiz hissediyorsanız hurma tüm yıl boyunca elinizin altında olması gereken bir meyve.

Anne sütünün kalitesi nasıl anlaşılır?


*Bebeğinizi emzirmeye kararlıysanız, doğum öncesi emzirme hazırlıkları ve emzirmeye bağlı göğüs ucu yaralarının tedavisi için mutlaka okuyun: “Göğüs ucu yaraları nasıl önlenir? Meme ucu çatlakları nasıl tedavi edilir?” yazımıza mutlaka göz atın!

gögüs ucu yarasına ne iyi gelir göğüs ucu yarası için krem emziren annenin göğsünün yara olması emziren annelerin göğsündeki yara nasıl geçer emziren annelerin gögüs ucu yaraları nasıl geçer emzirirken gögüslerin yara olmaması için gögüs ucu yarasi emziren memede yara bebek emzirirken memenin yara olması gögüs yarası emzirirken gögüs yarası nasıl geçer meme ucu yarası nasıl geçer gögüs ucu yarası emziren annenin gögüs yarası nasıl geçer meme ucu yarası nasıl gecer emzirme gögüs yaraları emzirirken memede çatlak emziren anne göğsünde yara göğüs ucu yarası  gögüs yaraları nasıl geçer emziren anne memede çatlak emzirme sonrası memede yara emziren annede memede çatlak meme yara emzirme döneminde memede yara emzirirken memede oluşan yaralar meme başı çatlak meme ucuna emzirmede memede çatlak tedavisi göğüs çatlağına ne iyi gelir gögüs ucu yaralari gögüs çatlagina ne iyi gelir bitkisel gogus ucu yaralari göğüs ucu çatlaması gögüs ucu kremi tavsiye gögüs ucu çatlakları nasıl geçer gögüs ucu yaraları gögüs ucu yarası için gögüs ucu yarasına ne yapılmalı ilk emzirmede yara olmaması için emziren annenin gögüs ucu yarası bebek emzirirken gögüs ucu yarası göğüs ucu yara meme ucu yara kremi meme ucu çatlaklari gögüs ucu yara gögüs yarasi icin krem göğüs ucu yarasi meme ucu catlamasi gögüs uçları yaralarına ne iyi gelir emziren anne meme ucu gogus ucu yara kremi gögüs yaraları için kremler gögüs ucu yaraları için ne yapılmalı gögüs yaralarına iyi gelen kremler göğüs ucu yaralari meme ucu yara  gögüs ucu catlakları icin emziren annede gögüs yaraları göğüs ucu yaraları meme catlaklari göğüs ucu çatlak göğüs ucu yarası nasıl geçer emzirirken gögüs yaraları doğum sonrası memede çatlak gögüs yarasına ne iyi gelir meme basi catlaklari emziren annelerin gögüs ucu yarasına ne iyi gelir meme catlagina ne iyi gelir gögüs ucu çatlakları için ne yapmalıyız gögüs ucu yaraları için krem gögus ucu catlaklari ne zaman geçer gögüs ucu yarası için krem emzirirken göğüs ucu yarası gögus ucu catlaklari gögüs ucu yaraları ne zaman geçer meme ucu yarasına ne iyi gelir  meme yaraları göğüs çatlağı kremi göğüs çatlaklarına ne iyi gelir gögüs ucu yaraları için emzirme döneminde gögüs yarası gögüs ucu yarası nasıl iyileşir  meme başı çatlağı  meme çatlaklarına ne iyi gelir gögüs ucu yarası nasıl geçer gögüs ucu catlakliklari meme ucu çatlaması gögüs ucu yarası nasıl düzelir gögüs ucu yarasi kadınlar kulübü en iyi meme ucu kremi emzirirken meme ucu gögüs çatlakları için ne yapmalıyız dogum sonrası gögüs yaraları emzirme memede yara dogumdan sonra gögüs yaraları meme ucu yarasina ne iyi gelir emzirmede memenin yara olması meme yarasi meme ucu yarıkları

*Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur. 

Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz.

All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.

 

YORUM YOK

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz