Patatesli Milföy Börek Tarifi

Kolay ve pratik bir börek tarifine mi ihtiyacınız var? Misafirleriniz gelecek ve siz yufka bulamadınız ama canınız da börek mi yapmak istiyor? İşte size çabucak, kolayca yapabileceğiniz bir börek tarifi. Kolay börek için işe ilk önce marketin doldurulmuş gıdalar bölümünden hazır milföy hamuru alarak başlıyoruz 🙂
Patatesli Milföy Börek İçin Malzemeler: (5-7 kişilik)
Patatesli Börek Harcı (İç Malzemesi):
- 5 küçük boy patates
- 100 gram peynir
- 20 sap maydanoz veya dere otu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı acı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 20 yapraklı hazır milföy hamuru paketi
- 1 yumurtanın sarısı
Patatesli Milföy Börek Nasıl Yapılır:

- Patatesleri derin bir kapta üstünü örtecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup çatal ile eziyoruz ve iç malzemesi kısmında yazan diğer malzemeler ile karıştırıyoruz.
- Hazır milföy yapraklarına iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar ekleyip kapatıyoruz. Milföy hamuru kare şeklinde, karenin tam ortasına patatesli iç malzemeyi koyduktan sonra her bir köşeyi tutup içeri doğru yani karenin merkezine kıvırıyorum, böylelikle resimdeki şekil ortaya çıkıyor.
- Tüm milföy yapraklarını bitirdikten sonra, böreklerin üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Benim fırınımda 20 dakika da yumurtanın sarıları iyice kararmıştı. Sizde bu süre uzayıp kısalabilir, böreklerin üzeri kızarınca fırından çıkarmanız en doğrusudur.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun 🙂
*Sitedeki bütün içeriğin sahibi https://www.annesininmelegi.com’dur.
Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.
Böreği çok severim buda çok güzel gözüküyor oyy canım çok çekti