Huzurlu bir yaz tatili için anne, baba ve çocuklar için dijital güvenlik önlemleri | Virüssüz okul tatilinin 5 yolu!

0

Çocuklar için dijital güvenlik önlemleri ile | Virüssüz okul tatilinin 5 yolu!

Çocuklar için dijital güvenlik önlemleri ile | Virüssüz okul tatilinin 5 yolu! Tüm anne, baba ve öğrencileri huzurlu ve keyifli bir yaz tatili için bilgisayarlarda güvenliği elden bırakmamak için uyarıyor. 

Global antivirüs yazılım kuruluşu Eset; tüm anne, baba ve öğrencileri huzurlu ve keyifli bir yaz tatili için bilgisayarlarda güvenliği elden bırakmamak için uyarıyor.

Çocuklarınız için dijital güvenlik önlemleri için dikkata almanız gereken konuları 5 başlık altında bulabilirsiniz

Okullar tatile giriyor. Tatilde bilgisayar başında daha çok zaman geçirilecek. Çocuklarımızı internet üzerinde ki tehlikelere karşı kourmak için aşağıdaki önerilere göz atın..

  1. Ödevler ve ders notları kaybolmasın, verilerinizi yedekleyin! Verilerinizi mutlaka yedekleyin ve güvenli bir ortamda saklayın. Böylece bilgisayarınızda yer alan okulla ilgili ödevler, yazılar ve notlar, bilgisayarınız bozulduğu veya kaybolduğu zaman da ulaşılabilir halde olur.

 

  1. USB aygıtları virüse karşı kontrol edin! Filmlerin kaydedildiği ve belgelerin paylaşıldığı taşınabilir bellekler şu anda virüslerin yayılmasını sağlayan en yaygın taşıyıcı durumundalar. Tatilde de çok kullanılacakları için güncel bir virüs tarayıcı ile taramatmak faydalı olur.

 

  1. Online oyun oynayın ama oyuna gelmeyin! Siber suçlular, dijital oyunlar yoluyla zararlı yazılım bulaştırmayı severler. Bundan korumanın yolu ancak güncel ve lisanslı bir antivirüs veya internet güvenliği yazılımıyla olabilir. Antivirüs yazılımı ayrıca, dijital dünyaya her gün salınan 200 bini aşkın yeni virüs ve truva atı gibi zararlı yazılımlara karşı da kalkan görevi görür.

 

  1. Sistem yamalarını ihmal etmeyin! Eğer sisteminizi güncel tutmuyorsanız, pek çok tehlikeye de açık bir hedef olduğunuzu bilmelisiniz. Windows, Adobe Reader, Flash, iTunes ve benzeri uygulamaların güncellemelerini yakından takip etmeli ve bunları güncel tutmalısınız. Bu işlem online güvenliğiniz için temel teşkil eder.

 

  1. Bedava şeyler güzel ama tehlikeli olabilir! İnternette ‘kazandınız‘, ‘bedava‘, ‘ücretsiz‘, ‘100 kişi arasından size çıktı‘ gibi sizi tıklamaya teşvik eden web siteleri ve pencerelere temkinli yaklaşın. Siber suçlular, hem arama motorlarında hem de Facebook gibi sosyal medya kanallarında, kullanıcıların ilgisini bu şekilde çekmeyi iyi biliyor. Bu tür linklerden korunmak için her gördüğünüz linke doğrudan tıklamak yerine öncelikle bu linkin gerçekten ilgili kişiden geldiğine emin olun.

 

Ebeveynler, dijital dünyada çoçuğunuzun arkadaşı olun!  Çocuğunuzun hangi sosyal medya sitelerini kullandığını bilmek faydalıdır. Ebeveyn olarak bu sitelerde çocuğunuzun arkadaşı ve takipçisi olarak kendinizi ekleyin. Bu sayede bu tür sitelerde çocuklarınızın kiminle arkadaş olduğunu, neler paylaştığını yakından takip edebiliyor olacaksınız.

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz