Lohusa Depresyonu | 2024

0
Lohusalık döneminde depresyon | Doğum sonrası depresyonu. Hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınlar, üreme hormonlarındaki değişime bağlı olarak depresyona daha yatkın hale geliyor. lohusa depresyonu ekşi lohusa depresyonuna girenler lohusa depresyonu yaşayanlar lohusa depresyonu belirtileri lohusa depresyonu nedir lohusa depresyonu için dua lohusa depresyonu raporu lohusa depresyonu ne kadar sürer lohusa depresyonu hikayeleri lohusa depresyonu blog lohusa depresyonu lohusa depresyonu psikolog lohusa depresyonu nasıl atlatılır lohusalık depresyonu nasıl anlaşılır lohusa depresyon belirtileri lohusa depresyonunun belirtileri lohusa dönemi depresyonu lohusalık dönemi depresyonu lohusa depresyonu ne demek lohusalık depresyonu ne demek lohusalık depresyonu ekşi lohusa depresyonu farkındalık haftası ne zaman lohusa depresyonu geçirenler lohusa depresyonuna girmemek için lohusa depresyonu nasıl geçer lohusa depresyonu ne zaman geçer geçmeyen lohusa depresyonu lohusa depresyonu heyet raporu lohusalık depresyonu heyet raporu lohusa depresyonu farkındalık haftası lohusa depresyonu ilaçları lohusa depresyonu kadınlar kulübü lohusalık depresyonunda kullanılan ilaçlar lohusa depresyonuna mı girdim acaba kadınlar kulübü lohusa depresyonu nasıl olur lohusalık depresyonu nedir lohusalık depresyonu nasıl atlatılır lohusalık depresyonu neden olur lohusalık depresyonu nasıl olur lohusa depresyonu neden olur lohusa depresyon ölçeği lohusa depresyonu pdf lohusalık depresyonu pdf lohusa depresyonu rapor lohusa depresyonu siyah süt lohusalık depresyonu sebepleri lohusa sonrası depresyon lohusa depresyonu tedavisi lohusalık depresyonu tedavisi lohusalık depresyonu tekrarlar mı uzmantv lohusalık depresyonu lohusalık depresyonu tedavi lohusa depresyonu yaşayan ünlüler lohusalık ve depresyon lohusalık depresyonu yaşayan varmı lohusalık depresyonu yaşayanlar lohusalık depresyonu ne zaman başlar

Lohusa Depresyonu

Geçen yıl lohusa depresyonu ile ilgili bir yazı yayınladığımda bir takipçimin uzun uzun itirazına şaşırmıştım. Takipçim lohusa depresyonu da neymiş bizim zamanımızda yoktu, bunlar zamane icatları diye tepki göstermişti. Maalesef o bilmediği, görmediği ve duymadığı için lohusa depresyonu diye birşey yoktur da diyemeyiz. Lohusalık hüznü ve depresyonu sorunu geçmişten günümüze birçok anne ve bebeğin ciddi sorunlar yaşamasına sebep olmaya devam ediyor. Fakat eskiden bu konular üzerinde durulmadığı ve doğru teşhis konulmadığı için, yaşadığı ruhsal sorunlar dolayısıyla bebeğine tamamen bilinci dışında zarar veren lohusa anneler cani olarak etiketlenmişler. Oysaki annenin lohusa hüznü depresyona, depresyonuda psikoza dönüşen lohusaya yardım etmek yerine yargılamayı tercih etmişler. Kaldı ki lohusaya yaşatılan mahalle baskısı, gereksiz yorumlar sıkıntısız insanı sıkıntıya sürükleyecek cinsten doğrusu.

Hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınlar, üreme hormonlarındaki değişime bağlı olarak depresyona daha yatkın hale geliyor. Doğum sonrası dönemdeki depresyon, kadında gerçekleşen hormonal değişim kaynaklı olarak fiziksel, duygusal ve davranışsal değişime bağlı olarak gelişebiliyor. Bu süreç, doğumdan sonraki 4 hafta içinde belirginlik kazanıyor.

Doğum sonrası her 10 kadından biri depresyon riski altında

Doğum sonrası depresyonu ilk 4-6 hafta içerisinde ortaya çıkar ve depresyon teşhisi konabilmesi için de belirtilerin en az 2 hafta sürmesi gerekir. Gebelik sırasında yaşanan depresyon dünyada her 10 anneden 5’inde görülürken, doğum sonrası depresyon 10 annenin 1’inde ortaya çıkar. Hamilelik öncesinde ve  hamilelik sırasındaki bazı duygu durumları, doğum sonrasında bir depresyonun habercisi olabilir.

Doğum sonrası depresyona zemin hazırlayan durumlar;

* Hamilelik öncesi yoğun stres, kaygı ve depresyon yaşama
* Kendine olan saygı kaybı
* Mükemmeliyetçilik
* Aileden, eşinden ya da çevreden yeterli sosyal destek alamama
* Mutsuz evlilik,
* Başka çocukların olması
* Genç yaşta hamile kalmış olma (ergen gebeliği)
* Hamilelik döneminde yaşanan travma
* Geçmişteki düşük ya da kürtaj deneyimleri
* İstenmeyen ya da planlanmamış gebelikler

Lohusa Kadın neden yalnız bırakılmaz diyanet

Erken uyanma, iştahsızlık ve kilo kaybı depresyon belirtisi olabilir

Anne olmak bir kadın için yalnızca mutluluk dönemi değil aynı zamanda ruhsal durum değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan, kaygı ve depresyonun yaşanabildiği bir zaman dilimidir.
Bu dönemdeki depresyon; hafif mizaç bozukluğu, huzursuzluk, bitkinlik, erken uyanma, kilo kaybı, iştahsızlık, kendini kınama, tepkisizlik, mutsuzluk, değersizlik hissi, intihar düşüncesi ya da girişimi gibi öznel belirtilerle karakterize olan, şiddetli bir hastalığa kadar uzanabilen geniş bir yelpazeyi içerir. Gelişmiş ülkelerde gebelikten sonra görülen ruhsal problemlerle ilgili hastalıklar ciddi bir öneme sahip olduğundan, bu süreçte annelerin psikolojik destek almaları sağlanır. Ancak gelişmekte olan ülkelerde bu önem oldukça sınırlı kalmaktadır ve bu durum, anne ile bebeğin sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu belirtilere dikkat!

* Kendine vakit ayıramamanın getirdiği mutsuzluk

* Güvensizlik, yetersizlik ve iyi bir anne olamama duygusu

* Benliğini kaybetme ve kendisini sanki gerçek değilmiş gibi hissetme

İlk 2 belirti neredeyse tüm doğum yapan annelerin zaman zaman hissettiği duygular olmakla birlikte sadece bu duygularda yaşamak ve bu duygu düşüncelerden çıkamamak bir depresyonu işaret edebilir. Depresyonda çoğunlukla ayırdına varamıyor olmak, kronik duygu durumunun içinde kalmakla kendini gösterir.

Doğum sonrası depresyondan kurtulmak mümkün!

Gebelik sonrası depresyon ile başa çıkmak için öncelikle içinde bulunulan gerçekliğin farkına varılmalıdır. Hayatın hem iyi hem de sıkıntılı olan dönemlerinin olabileceği kabul edilmelidir. Alınabilecek basit önlemler ve yaşam değişiklikleri ile sorun karmaşık bir hal almadan çözülebilir.
Doğum sonrası depresyona karşı şu önlemler alınabilir;

1- Yakınlarınızdan ve aile bireylerinden kendinize yakın hissettiğiniz kişilerden destek isteyin
2- Günlük egzersiz ve spor yapın, hareketsizlikten uzak durun
3- Alkol ve kafeinli içecekler tüketmeyin
4- Beslenme uzmanından uygun diyet programı için yardım alın
5- Doğum sonrası eve gelen ziyaretçi sayısını sınırlandırın
6- Telefon görüşmelerinizi kısıtlı sürede tutun
7- Bebeğinizle daha yakından ilgilenin ve o uyuduğunda siz de uyumaya çalışın
8- Gerekli durumlarda bir uzman desteği almaktan çekinmeyin

Yeni doğum yapan her kadının ara sıra okuyup, kendine ve etrafına hatırlatması gereken bilgiler için aşağıdaki görsele tıklayarak annesininmelegi.com’un sosyal medyada en çok paylaşılan yazılarından olan “Yeni Doğum Yapan Annelere İthafen” yazımızı okuyun.

Yeni doğum yapmış annelere birkaç hatırlatma ve yeni doğum yapan anneye destek vermek isteyen yakın arkadaşları için öneriler, yeni baba adaylarına lohusa eşleri ile ilgili bilgilendirmeler.  Yeni Doğum Yapmış Anneler için... Yeni doğum yapmış annelere moral destek için paylaşmanız dileğiyle : Yeni doğum yapan her kadının bilmesi gereken bilgiler. lohusalık önerileri,yeni doğum yapmış anneye mesajlar,doğum yapan kişiye mesajlar,dogum yapan anneler, lohusa kadın hakkında,lohusa kadına öneriler,lohusa kadına nasıl davranılmalı,lohusa kadın neden yalnız bırakılmaz,yeni doğum yapan kadın,lohusa,lohusalık dönemi önerileri,lohusalık döneminde yapılması gerekenler,lohusa döneminde dikkat edilmesi gerekenler,lohusalık önerileri,lohusa kadına nasıl davranılmalı,lohusa kadına eşi nasıl davranmalı,lohusa yakını nasıl davranmalı,loğusa kadına nasıl davranılmalı, lohusa kadına eşi nasıl davranmalı, lohusa yakını nasıl davranmalı,yeni babaya tavsiyeler,yeni babaya öneriler,lohusaya nasıl bakılır,lohusa kadının dikkat etmesi gerekenler, loğusa kadına nasıl davranılmalı, lohusa kadına eşi nasıl davranmalı, lohusa yakını nasıl davranmalı, eşi lohusa olan erkekler, lohusaya nasıl bakılır,


*Sitedeki bütün içeriğin sahibi https://www.annesininmelegi.com’dur. 

Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. doğum sonrası depresyon kadınlar kulübü doğum sonrası depresyon yaşayanlar doğum sonrası depresyon nasıl geçer doğum sonrası depresyon nasıl atlatılır doğum sonrası depresyon testi postpartum depresyon yaşayanlar doğum sonrası depresyon tedavisi postpartum depresyon tedavisi

All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz