Bebeğim neden ağlıyor? Bebekler neden ağlar? Bebeklerin ağlama nedenleri

Bebeğinizin ağlaması için 12 sebep ve ağlayan bebeği sakinleştirme yolları 

0
1 aylık bebek altıni degiştirirken neden aglar 2 aylık bebek neden ağlar 3 aylık bebek neden korkar ağlayan bebeğe nasıl davranılmalı ağlayan bebeği sakinleştirme yöntemleri ağlayan bebeği sakinleştirmenin yolları ağlayan bebek nasıl sakinleştirilir ağlayan bebek nasıl susturulur alt degistirirken yenidogan bebek neden aglar alt degistirme aglama altını değiştirirken ağlayan bebek altını değiştirirken çok ağlıyor bebeği sakinleştirme yolları bebeğim 5dakikada bir uyanıp ağlıyor neden bebeğim altını değiştirirken ağlıyor bebeğim altını değiştirirken işiyor bebegim baskalarında aglıyor bebeğim bezini değiştirirken çok ağlıyor Bebeğim neden ağlıyor? bebegim surekli agliyor nedenini anlamiyorum bebeğim üstünü değiştirirken çok ağlıyor bebegimin aglamasi bezini actjgimda geciyor neden bebegimin karnindan likir likir su sesi geliyor bebeğin ağlama nedeni bebegin altini actigimda agliyor Bebeğin Altını Değiştirmek bebeğin memede ağlaması bebeğiniz niçin ağlar bebeğinizin ağlamasının nedeni bebegn altini degistirince neden aglar bebek ağlaması Bebek Ağlamasının nedenleri bebek aglayınca cıgerlerı gelısırmı bebek altini degistirirken neden aglar bebek arabada ağliyor bebek bakımı bebek bezi acılınca neden aglar bebek blog bebek blogları bebek çok aglayınca bişey olurmu bebek çok fazla ağlıyorsa ne yapmalı Bebek Hazırlıkları için başvuru adresiniz Bebek Neden Ağlar bebek niye ağlar bebek uyku öncesi ağlama bebekler altı değiştirilirken neden ağlar bebekler altını değiştirirken neden ağlar bebekler doğduğunda neden ağlar bebekler gece neden ağlar bebekler gece neden korkar bebekler ne zaman gülümser Bebekler neden ağlar? bebekler neden hıçkırır bebekler neden kusar bebekler neden sıçrar bebekler neden uyumaz bebekler niçin ağlar bebekler uykuda neden korkar bebeklerde ağlama nöbetleri bebeklerin ağlama dili bebeklerin ağlama nedenleri bebeklerin ağlama sebepleri bebeklerin ağlama sebepleri ve çözümü bebeklerin ağlaması bebekler neden ağlar bebeklerin ağlaması ne zaman azalır bebeklerin altini temizlerken aglamasi bebeklerin çok ağlaması nedenleri bir bebek neden ağlar bir bebek neden uyumaz iki aylık cocuk neden ağlar infantil kolik kolik küçük bebeğin ağlaması laktoz laktoz intoleransı nedensiz bebek ağlamaları oglum altini degistirirken işiyor yenidoğan neden ağlar yirmi günlük bebek

Bebekler neden ağlar?

Bebeğiniz size, kokunuza, sıcaklığınıza ihtiyaç duyduğunda kendini güvende hissetmek istediğinde de ağlar. Sadece kucağınıza almanız, ten tene temas etmeniz bebeğinizin sakinleşmesine çoğu zaman yeter de artar. Bebekler anne karnından sonra en çok annelerinin kucağında kendilerini iyi hissederler.

Peki ağlayan bebeğinize kucak yeterli gelmedi, o halde bir de fizyolojik ihtiyaçlara bir bakalım;

Karnı acıktığında, ağrısı olduğunda, ateşlendiğinde, daha fazla uykuya ihtiyacı olduğunda bebeğiniz iletişim yolu olarak ağlamayı seçecek.  Başka bir yol bilmiyor ki.. :))

Bebeği susturmak sakinleştirmek için bebekli hane halkı seferber olur. Bir taraftan ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek için size yardım etmek isteyen yakınlarınız ağlayan bebeğiniz karşısında geriliminizi daha da artırabilir.

Ağlayan bebeğinizi ev halkı olarak hep bir ağızdan sakinleştirmeye uğraşmayın. Evinizde bebeğinizin ağlamasına rağmen sakinliğini koruyan kişi ağlayan bebeği sakinleştirme görevini almalı.

Kendinizi bebeğinizin yerine koyun; anlatmak istediğiniz bir derdiniz var ve etrafınızda her kafadan ayrı sesler çıkıyor. Biri sizinle konuşmaya çalışıyor, anneniz, anneanneniz geriliyor ve etrafınızdakilerden biri sizi annenizin kucağından alıp gerilim içinde sakinleştirmeye çalışıyor. Offf…. Bir yetişkin olarak katlanamadığınız bu kargaşayı minik meleğinize yaşatmayın.

Bebekli Evin Kuralları | Bebeğime dokunmadan lütfen bir kez daha ellerini yıka!, Bebekli Evin Kuralları | Hastaysanız, kırgınlığınız ateşiniz varsa bebekli bir evi ziyaret etmeden önce lütfen bir kez daha düşünün.Bebekli Evin Kuralları,bebek ziyareti,bulaşıcı hastalık,nezle,bebeğim hastalanırsa,bebek sevgisi,evde bebek var,bebekler nasıl sevilmeli,bebeğimi öpme,izinsiz bebek öpülmez,hırpalyarak bebek sevmek,bebek gelişimi,bebek bakımı,bebek sağlığı,bebekli ev ziyareti,

Bebeğinizin ağlamasının en genel sebepleri ile ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek için önerilerimizi aşağıda listeledim. Anne olunca bebeklerimin her türlü ihtiyacı için listeler hazırlamaya başladım 🙂 Kontrol listeleri düzenleyen bir liste canavarına döndüm.. 🙂 İtiraf etmeliyim bu listeleme alışkanlığı ve ileride dikkate almak üzere düzenlediğim notlar hakikaten hayatımı kolaylaştırıyor. Tavsiye olunur.

Bebeğinizin ağlamasının en genel sebepleri ile ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek için önerilerimiz:

1. Bebeğiniz acıkmış olabilir:

Önce acıkma sinyallerini anlamaya çalışalım.

Sinirli, huzursuz ve mızmızdır.. aranır, eline geçen her şeyi emmeye çalışır. Ellerini ağzına götürür. Dudaklarıyla aranır, emme hareketi yapar, çenesine dokunduğunuzda kafasını eliniz yönüne çevirir(bu bebeklerin memeyi bulma refleksinden kaynaklanır)

Eğer bu sinyalleri görüyorsanız bebeğinizi ağlamadan önce doyurarak ağlama krizinden kurtulabilirsiniz. Bebeğinizin ağlamasına izin vermeden belli bir beslenme rutini oluşturursanız bebeğiniz çok daha sakin olacaktır. Dolayısıyla bebeğinizi 1,5- 2 saat aralığında emzirirseniz, açlık dolayısıyla ağlayan bebeğinizin ağlamasını bertaraf edebilirsiniz. Aman ağlamasın diyerek emzirmek yerine bebeğinize mama vermeyin. Bebeğinizi sık sık emzirin.

bebeklerde ağlama

2. Bebeğinizin bezi kirli olabilir

Bazı bebekler kirli beziyle bir süre idare etse de önemli bir kısmı kirli bezi için ağlayarak sizi uyarır. Aman bezi bekletmeyin.. Pişik sıkıntısı ile uğraşmayın.. Bebeğiniz pişik olduysa Mumsy Natural’in pişik kremini bir an önce edinin. O minik popiş çok kıymetli, uf olduğunda ne kadar canı acıyor tahmin bile edemezsin. Pişik olan bebeğiniz her çiş yapışında da çığlık çığlığa ağlayarak sıkıntısını anlatacaktır.

3. Bebeğinizin Uykuya ihtiyacı olabilir

Bebekler ne kadar şanslı.. Uykuları geldiğinde hemen uykuya dalarlar.. Ayy kim demişse, hayal kuruyor.. uyduruyorrr..

Ben bu kısmını epeyce uzun bir süre anlamadım. Bebeğim ağladı ama ben uykusu olduğunu hiç akıl edemedim.. İtiraf ediyorum gerçekten..

Bebekler uyumak istediklerinde ağlarlar.. Hatta bebekler ağlayarak uykuya daha kolay geçerlermiş. Ben iddia etmiyorum, geçenlerde bir bilim-teknik dergisinde bunun ile ilgili bir araştırma okudum.

Uykuya geçmek için yardımınıza ihtiyaç duyarlar.. Kucakta yumuşak bir tonda ninni dinlemek.. Çocuğu sarsmadan, minik minik pışpışlamak bebeğinizin uyumasına ve sakinleşmesine yardımcı olur..

Bebeklerin 90 dakikada bir uykuları gelir (90 dakikada bir uyutun demek istemiyorum)

4. Bebeğiniz kucak istiyor

Bebekler bol bol kucaklanmak isterler. Ailesinin yakından yüzünü görmek, seslerini duymak, annesinin kalp sesini işitmek, kokularını tanımak ister.

Bebeğinizi çok kucaklayıp şımartmak istemeyebilirsiniz, ama şunu bilmelisiniz:  ilk aylar bebeklerin bu şekilde şımarması mümkün değil araştırmalara göre..

5. Bebeğinizin karnındaki canavarlar (gaz, kolik.. vb..)

Bebeğinizin gazı olabilir, veya karnında bağırsaklarında buruntu olabilir. Bu da bebeğinizin çokça ağlamasına sebep olur..

Kolik ; peş peşe, günde en az 3 saat veya en az haftada 3 gün, hatta en az 3 hafta yatıştırılamaz ağlama anlamına gelmekte. Bebeğiniz akşamüstüne doğru başlayan ve gece yatma zamanına kadar süren ağlama krizlerine tutuluyor mu? Kolik maceralarımı ve kolik bebeği sakinleştirmek üzerine yazdığım yazıma göz atmak için tıklayın! 

Eğer bebeğinizi besledikten sonra mızmızlanıyorsa muhtemelen karnındaki ağrı buna sebep oluyor.. ağrı derken: gaz..

En iyi yöntem sırt üstü yatırıp, bacaklarıyla yumuşak bisiklet çevirme hareketi yapmak.. Bacaklarını önce açık sonra yumuşakça karnına bastırarak jimnastik yaptırmak.. Bu da neyin nesi demeyin.. Gaz çıkarmak için en iyi yol (diğer kelimeyi sevmiyorum, bu yüzden pırt dersem anlarsınız umarım) Gaz çıkarması için bebek dönencesinin altında da vakit geçirmek iyi bir öneri. Mutlaka bebek dönenceleri hakkında ki yazıma da göz atın.. Bebek dönencesi hakkında yazdığım yazıyı okumak için tıklayın

6. Börp (geğirme, midede hava kalmış olabilir)

Ben yemek sonrası geğiren insanlara, ulu orta geğirene sinir olurum. Ama bebeğin geğirmesi şart..:))

Beslendikten hemen sonra huysuzlaşan bebeğinizin emzirme sırasında, yahut biberonla beslenme sonucu fazla hava yutmuş olabilir. Bu durumda yapılacak en iyi şey sırtını sıvazlamak, hafif hafif vurmak (çok hafif aman..). Bazen dizüstüne yatırıp sırtını sıvazlamakta denebilir ama beslenmeden hemen sonra bebeği kusturabilirsiniz..

7. Çok sıcak veya çok soğuk altını değiştirirken çığlık çığlığa ağlıyor! altını değiştirirken ağlayan bebek

Bebeğiniz üstünü çıkardığınızda veya bezini değiştirmek istediğinizde yaygarayı koparabilir. Eee çünkü bez açılacak, ıslak soğuk bezle poposu silinecek, bir de soğuk krem sürülecek. Oda bu durumu haykırarak protesto edecek. Korkmayın.. Ben bizimkinin bezini açtıkça, her haykırışında elim ayağıma dolaşırdı. Alıştım.. Üşümek haricinde, bebeğiniz giyinikken kendini güvende hissettiğinden giyinik kalmayı tercih eder.. İlk zamanlar her bez değiştirmede ağlayan bebeğiniz yüzünden neden ağlatıyorsun diyenlere hiç aldırmayın, sinirlerinizi bozmayın.. O yaşlı aileden kişiler ve yaşını başını almış ahbaplar bebeklerin ağlamasına dair bu kısımları unutmuşlar..

Bebekler sarılıp sarmalandıklarından, ılık/sıcak arası tutulmak kaydıyla sıcaktan çokca şikayet etmezler. Bebeğinizi giydirirken ki kural sizin giyiminizden 1 kat fazlasıdır. Abarttığınız taktirde, bebeğinizin terleyerek su ve kilo kaybetmesine yol açar..

8. Çok küçük bir sorunum var ama görmüyorsun anneciğim…?  bebegin susmasi icin bilgisi Kolik bebekler için Öneriler 

Bazen minik bir saç bebeğinizin ayağına veya parmağına dolanmış ve canını yakıyor olabilir. Doktorlar nedensiz/sebepsiz ağlayan bebeklerde mutlaka bu kontrolü yaparlar.. Bir incecik saç bebeğinizin parmağına dolanarak bebeğinizin o narin cildini rahatsız edebilir. Bu bir şaka değil!

Bebeğinizin kıyafetinin dikişi, giysi etiketi de bebeğinize rahatsızlık verebilir. Size tavsiyem; bebeğinizin eşyalarından etiketleri kesmek ama etiketin kestiğiniz kısmında hiç parça bırakmayın.. yarım kesilmiş etikette bebeğinizin cildine sürtünüp canını yakabilir..

İnanmayacaksınız ama bebeğinizi beslerken beğenmediği reddettiği, bebeğinizi rahatsız eden bir biberon emziğini değiştirdiğinizde de rahat edebilir..

9. Bebeğim diş mi çıkarıyor?

Korkutmak istemem ama beni en çok yıpratan dönem kızımın diş çıkardığı dönemdir..  Ama endişelenmeyin bu sizin de başınıza gelecek demek olmuyor. Birçok bebek bu dönemi ağrısız kolay atlatmaktadır.

İlk dişler 4 ile 7 aylıkken çıkmaya başlar, bu dönemde bebeğinizin ağzından devamlı salya akar, ellerini ağzına ve kulağına götürür. Diş gelecek yerlerde de beyazlaşma ve kabarma olur..

Bebeğiniz gece uykusundan haykırarak uyanıp, saatlerce mızmızlanabilir. Çıkan dişe bağlı olarak bu durum zamana yayılabilir. En kolay çıkan dişler ilk ön dişler.. En zorlu dönem azı dişlerinin çıktığı dönem.. Bu dönem için önerilerimi bebekler için diş ve diş fırçalamayı anlattığım kısımda bulabilirsiniz.. Parmak fırçayla bebeğinizin diş etlerini kaşımak çok hoşlarına gider.. hem de rahatlatır.. Bebeğinizin rahat diş çıkarması için yapmanız gerekenler, önerilerim için tıklayın!

10. Bu kadar aksiyon yeter… !#*n@?!x’J

Bebekler dünyayı etrafındaki uyaranlarla öğrenir. Işıklar, sesler, elden ele dolaşarak, dokunarak, dokunularak..  Bazen bebeklere uyaranlar fazla gelir ve çığlığı basarlar..

Bazen ışıklar, sesler fazla gelir. Özellikle uyku öncesi herşeyi yumuşak yumuşak yapmak.. Bebeğinize tatlı minik bir masal okurken etrafın sessizleşmesiyle uykuya dalması bir olur..  Bu durumda herşeyi ağırdan almak, yavaşlatmak lazım.. yavaş yavaş hareket etmek en doğrusu.

11. Aksiyona ihtiyacım var… n@?!x’J

Talepkar bebekler, gezmeyi dünyayı keşfetmeyi isterler. Ağlamalarını engellemek için aktif olmak en iyi yol olabilir. Biraz yorucu..:(

Bağlayın sırtınıza bebeğinizi, kendinizi atın dışarıya. Ya da bebeğinizin çevreyi izleyebileceği bir bebek arabalı tura çıkın. Backpack, sling, çingene bağı, kanguru.. bunlarla ilgili bir uzun yazı hazırlıyorum.. tamamlansın yayınlayacağım. Sling, kanguru, çingene bağı gibi araçların kullanımında dikkat edilecek şey bebeğin anatomisini bozmaması.. dolayısıyla çingene bohçası dışında diğerlerinin kullanma süreleri var, bu süreyi aşmamakta fayda var..

12. Annecim, kendimi pek iyi hissetmiyorum..:(

Bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşıladınız ama hala bebeğiniz ağlıyor.. Ateşine bir bakmak lazım. Hastalanma belirtileri açısından bir değerlendirmek lazım.. Hasta bir bebeğin ağlaması temel ihtiyaçları için ağlayan bir bebekten çok farklıdır ve bebeğinizin ağlama şeklinden siz kolaylıkla bunun ayrımına varacaksınız.. Hemen bir doktorla telefon görüşmesi ve arkasından yönlendirmeye göre bir hastane..
bebek susmuyor, Bebek susmuyor, ağlıyor da ağlıyor Bebeği Susturan 5S Kuralı, uyku bastıran ninniler dinle, bebeklerin ağlama 

Ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek için yukarda bahsettiğimiz öneriler işe yaramadıysa ve ağlayan bebeğinizi nasıl sakinleştireceğiniz ile ilgili yazıma da göz atmanızı öneririm.

Yazılarımızdan faydalanıyorsan yazılarımızı daha fazla insana ulaştırmak üzere arkadaşların ile paylaşmaya ne dersin…?

Sevgiler, Ağlayan bebek nasıl sakinleştirilir? Bebeğim Altını Değiştirirken Çok Ağlıyor Ağlayan bebek nasıl sakinleştirilir?Bebeğim Altını Değiştirirken Çok Ağlıyor kafayı yemek üzereyim


Bebeğiniz akşamüstüne doğru başlayan ve gece yatma zamanına kadar süren ağlama krizlerine tutuluyor mu? Sürekli ağlayan bebeklerde kolik sorunu olabilir.Bebeğim neden ağlıyor? Bebekler neden ağlar? Bebeklerin ağlama nedenleri Ağlayan Bebeği Bebeğim sürekli ağlıyor neden? ağlayan bebek bebeğim çok ağlıyor | Kadınlar Kulübü

Bebeğiniz akşamüstüne doğru başlayan ve gece yatma zamanına kadar süren ağlama krizlerine tutuluyor mu? Sürekli ağlayan bebeklerde kolik sorunu olabilir. Bebeğim neden ağlıyor, Bebekler neden ağlar, Bebeklerin ağlama nedenleri,Ağlayan Bebeği 10 Dakikada,Bebeğim sürekli ağlıyor neden,ağlayan bebek,bebeğim çok ağlıyor | Kadınlar Kulübü,Bebegim cok zor uyuyor uyanikken de hep agliyor,bebegim bagirarak agliyor emmiyor ne yapmaliyim, Sürekli Ağlayan Bir Bebeğe Sahip Olmak,oğlum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor neden olablir, Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın,Bebeğim sebepsiz yere sürekli ağlıyor,Eyvah, bebeğim sürekli ağlıyor,Bebeğiniz sürekli ağlıyor mu? : Bebek büyüme ve gelişimi,Nedensiz Bebek Ağlamaları - Kolik,Nedensiz bebek ağlamaları, kolik nedir, belirtileri nelerdir, bebeğiniz ağlarken neler yapabilirsiniz,Bebeğinizin neden ağladığını biliyor musunuz,sürekli ağlayan bebek için dua, 6 aylık bebeğim sürekli ağlıyor, bebek sürekli ağlıyor ve uyumuyor, bebeğim çok ağlıyor hangi duayı okumalıyım, sürekli ağlayan bebek hastalığı, bebeğim sürekli ağlıyor ve emmek istiyor, sürekli ağlayan bebek nasıl susturulur, 4 aylık bebeğim sürekli ağlıyor,Bebeğiniz sürekli ağlıyorsa,Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur,Bebeğim 2 aylık çok ağlıyor, uyumuyor,Bebekler neden ağlar 12 genel sebep, uykuda ağlayan bebek uykusunda ağlayan bebek bebeğim çok ağlıyor bebeklerde uykuda ağlama bebeklerin ağlaması,bebeğim çok ağlıyor neden,Bebeğiniz çok ağlıyorsa,Bebeğim Çok Ağlıyor Nasıl Susturabilirim,Bebeğim sürekli ağlıyor nedeni nedir,bebekler neden ağlar,bebeklerde ağlama nedenleri,bebeklerde ağlama sebepleri,bebeğim ağlıyor nasıl susturmalıyım,bebeklerde ağlama hakkında bilgiler

*Sitedeki bütün içeriğin sahibi https://www.annesininmelegi.com’dur. 

Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz. Ağlayan bebek nasıl sakinleştirilir? Bebeğim Altını Değiştirirken Çok Ağlıyor, kafayı yemek üzereyim bebek susmuyor, Bebek susmuyor, ağlıyor da ağlıyor Bebeği Susturan 5S Kuralı, uyku bastıran ninniler dinle, bebeklerin ağlama nedenleri nelerdir, ağlayan bebek nasıl susturulur, Ağlayan Bebekleri Sakinleştirmenin Yolları, Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur ve Sakinleştirilir?

All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.

 

YORUM YAZ

Yorumunuzu giriniz
İsminizi giriniz