Hamilelikte 21. hafta hafta gebelik hamilelik
(20+0, 20+6 günler)
Büyüyen karnınızdaki hareketlenmeleri artık daha rahat hissediyor olmalısınız. Bebeğiniz büyüdükçe hareketleri de artıyor. Siz, eşiniz veya ailenizden birileri, arkadaşlarınız karnınızda elini tutarak bebeğin hareketlerini rahatlıkla hissedebilir. Bebeğinizin kilosu 310 gram civarında.. Bu dönemde kalp kası hızla geliştiği için daha güçlü kan pompalamaya başlar. Bebeğinizin kalıcı diş tomurcukları da 21. haftada diş etlerinin içinde oluşmaya başlar.
Bebeğiniz amniyon sıvısını sürekli yutarak sindirim, yutma ve idrar dönüşümü yapmaktadır. Bu durum doğuma kadar devam edecektir. Bu dönüşüm sayesinde bağırsaklarındaki atık ürünler ilk bağırsak hareketleriyle dışarı atılacaktır.
Detaylı Ultrason işlemi, Riskli Gebelik nedir diye araştırıyor olabilirsiniz bu günlerde. Detaylı Ultrason işlemini 20 – 24. haftalar arasında yaptırmanız tavsiye edilir. Pek çok kadın doğum doktoru bu işlemi kendisi yapmaz ve sizi uzman bir Perinatoloji doktoruna yönlendirir. Detaylı ultrason taramasında bebeğinizin tüm organları incelenir, gerekli ölçümler yapılır ve herhangi bir anomali olup olmadığına bakılır. Halen bebeğinizin cinsiyetini bilmiyorsanız bunu da size söyleyecektir 🙂 Elbette bu işlem %100 sonuç vermez ama alanında uzman bir Perinatolog down sendromu, yarık dudak, el veya ayak parmağı eksikliği, düşük testis, kapalı idrar yolu, ciddi kalp sorunlarını rahatlıkla görüp sizi bu konuda bilgilendirebilir. Annesininmelegi.com yazarları olarak abla kardeş her ikimizde bu işlemi yaptırdık ve sizlere de tavsiye ediyoruz. Hem içinizin rahat etmesi açısından hem de eğer bebeğinizde bir sorun varsa bunu doğmadan önce bilmeniz gerekli hazırlıkları maddi manevi, psikolojik olarak yapmanızı sağlar. Eğer doğum sonrası lohusa bir haldeyken sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız Detaylı Ultrasonografi taramasını yaptırmalısınız.
Kasıklarınızda ağrı başladıysa endişelenmeyin. Bu, rahminizin büyüdüğünün bir göstergesi. Eğer sürekli ayakta durmanız gereken bir işte çalışıyorsanız ayaklarınızda şişlikler meydana gelmeye başlayabilir. İki saatten fazla ayakta durmamaya çalışın, bol bol su için ve tuz tüketimini azaltın.
Eğer hamileliğinizin başından itibaren bulantı ve kusmalarınız olduysa eğer ve 16. haftada kesilmediyse 20. 21. haftalar itibariyle bu şikayetleriniz ciddi bir şekilde azalacak yada tamamen ortadan kalkacak. Kokulara olan hassasiyetiniz azalacak. Daha rahat yemek yiyip, daha rahat yemek yapabilir hale geleceksiniz. Bu zamana hiç kilo almamış hatta kilo kaybetmiş olabilirsiniz, hiç endişelenmeyin ve korkmayın. Siz kilo almasanız dahi bebeğiniz gelişiyor ve gelişmeye devam edecek. Bebeğiniz rahime kan taşıyan damarlar sayesinde gerekli vitamin, mineral, protein vb destekleri alarak güçleniyor 🙂
Büyüyen karnınızın ve daha hızlı çalışan kalbinizin yarattığı etkileri azaltmak için bol bol duş alın. Suyun ılık
olmasına dikkat edin. Duş almak kaslarınızı gevşetir, sırt ve bel ağrılarınıza iyi gelir. Ancak banyodayken kaygan zeminler için önleminizi alın, kaygan yerlere basmamaya gayret edin. Çok sıcak su ile banyo yapmayın.
Artık kendinizi daha iyi hissediyorsunuz değil mi? Bebeğinizi rahimde hissetmeye başlamanızla gebeliğinizin kabulü, bebeğinizin canlı olmasının huzuru ve ilk aylardaki sorunların geçmesiyle artık kendinizi daha rahat hissediyorsunuz.
hafta hafta hamilelik Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri Hafta Hafta Hamilelik – Gebelik Hafta hafta gebelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta hafta gebelik hamilelik 21 Hafta Hamileliğiniz Bebeğin Hafta Hafta Gelişimi 21 Haftalık Gebelik ultrason görüntüleri
Bebek hazırlıklarına heyecanla başlamış sevgili anneler, bu yazılarım da ilginizi çekebilir:
Bebek Hazırlıkları: Doğum öncesi hazırlıklar
Bebek Hazırlıkları: Anne ve Bebek Bakımı için tüm ihtiyaçlar
Bebek Hazırlıkları: Bebek Odası Hazırlıkları
Bebeğiniz için mutlaka bir dönence alın.. neden mi? Gaz sorunundan kurtulmak için.. mutlaka okuyun!!
ya da hafta hafta hamilelik hafta hafta hamilelik hafta hafta hamilelik
Bebek Hazırlıkları ile ilgili tüm yazılar için tıklayın
hafta hafta hamilelik Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri Hafta Hafta Hamilelik – Gebelik Hafta hafta gebelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta hafta gebelik hamilelik 21 Hafta Hamileliğiniz Bebeğin Hafta Hafta Gelişimi 21 Haftalık Gebelik gebelik ultrason görüntüleri
*Sitedeki bütün içeriğin sahibi https://www.annesininmelegi.com’dur.
Kullanıcılar kişisel kullanım için site içeriğini bilgisayarlarına indirebilir veya kopyalayabilir. Bu izin, indirilen veya kopyalanan içerikle alakalı her tür kaynakça, telif veya sahiplik bilgisinin korunduğu durumlarda geçerlidir. Kullanıcılar site içeriğinden aldıkları her kopyaya bu bilgiyi dahil etmek zorundadır. ultrason görüntüleri, bebeklerde gaz sancısı nasıl giderilir hafta hafta hamilelik Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri Hafta Hafta Hamilelik – Gebelik Hafta hafta gebelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta Hafta Hamilelik Hafta hafta gebelik
Kullanıcılar site içeriğine ekleme veya içerikte bir değişiklik yapamaz. Site içeriği kullanıcılar tarafından dağıtılamaz, pazarlanamaz, yayınlanamaz ve tekrar basılamaz. Kullanıcıların yukarıda sayılanlardan herhangi birini yaptığı durumlarda, annesininmelegi.com ve üçüncü kişi ve kurumlar hukuksal yollara başvurma haklarını saklı tutar.